brotnjo naslovHercegovina je oduvijek disala plavo. Oni malo stariji možda se još sjećaju transparenta "UVIJEK VJERNI DINAMU - NAVIJAČI IZ ZAPADNE HERCEGOVINE" koji je bio preko cijele istočne tribine. Predsjednik Dinama, Mirko Barišić, rekao mi je na Plavoj noći u Orahovici kako je znao da u Slavoniji i Orahovici navijači vole i žive za Dinamo, ali da je ljubav koju Dinamo godinama doživljava na pripremama u Hercegovini nemjerljiva. Tamo ih grle i ljube na svakom koraku.

gs17 naslovJučer je predsjednik Udruge bio na tradicionalnoj predbožićnoj skupštini GNK Dinamo. Podsjetimo, predsjednik naše Udruge izabran je u skupštinu još 2011. godine kao jedan od 10 najuspješnijih Dinamovih povjerenika. Od 80 članova, koliko ukupno broji skupština, prisutnih je bilo 61, od toga 6 povjerenika. Glavne su teme bila izvješća o sportskim i financijskim rezultatima u tekućoj godini te ponovni pokušaj preoblikovanja kluba. 

soudani vicSigurno ste primijetili da se u životu najčešće kritizira onoga tko je uspješan, tko se trudi, tko je vrijedan. Obično se kritizira onoga koji ima neke rezultate iza sebe, dok one koji su neuspješni i nemaju nikakve rezultate iza sebe obično nitko ne dira i ne spominje. Možda ste to osjetili i na svojoj koži. U Lijepoj našoj se to zove hrvatski jal. U rječnicima jasno stoji da ''jal'' znači zavist i zlobu, a hrvatski jal je zavist na uspjeh svojih sunarodnjaka. Dinamo je najbolji primjer za to.

grga antolaTajnik naše Udruge, poznati orahovački novinar, voditelj Plavih noći, dinamovac od glave do pete- Vladimir Grgurić - Grga, konačno je na poklon dobio originalni Dinamov dres, i to match worn dres sa zadnje utakmice između Dinama i Intera. Našeg je tajnika razveselio, a tko drugi nego legenda od čovjeka Domagoj Antolić koji je navijačima i prijateljima do sada podijelio vagon svojih dresova. Grga, očekujemo te na prvoj proljetnoj utakmici u novom dresu.

kalendar18Pozivamo sve članove Udruge da do kraja tjedna naruče svoje kalendare za nadolazeću 2018. godinu jer će predsjednik sljedeći tjedan ići u Zagreb na Godišnju skupštinu i donijeti kalendare svima onima koji su ih naručili. Ove su godine u prodaji tri vrste: višelisni (40 kn), uredski (30 kn) i jednolisni (15 kn). Uljepšajte si novu godinu omiljenom bojom i novim kalendarom. Ne znamo kako ove godine izgledaju, ali to nije ni bitno jer svaki pravi navijač...

drzislav toniOpet to nije bilo atraktivno, opet smo se mučili protiv protivnika kojeg bismo morali pobijediti s nekoliko golova razlike, no ono što je trenutno najvažnije napravili smo još jedan veliki korak prema naslovu prvaka. Među 1500 promrzlih gledatelja bila su i dvojica naših članova - Držislav i Toni. Bodovi su jedino što ćemo pamtiti s ove utakmice jer osim pobjede malo toga nas može zadovoljiti. Bilo je to jako siromašno.