2398778 w1Povodom početka nove sezone euro-kupova, današnjeg ždrijeba prvih pretkola Lige prvaka i Europa Lige, UEFA je podsjetila na klubove i igrače koji su obilježili ono od čega žive ljubitelji nogometa do pravog početka nove sezone - ljetna pretkola europskih kupova. A tamo, od njihovog pokretanja do danas, naš Dinamo drži čak četiri rekorda u pretkolima UEFA-inih natjecanja. Dinamo je odigrao najviše utakmica (99) u svim fazama prednatjecanja.

bentenNakon neuspješno odrađene sezone, naši su se igrači raštrkali po obali gdje pune baterije za novu sezonu u kojoj očekujemo minimalno plasman u skupine Europske lige te povratak pehara za prvaka Hrvatske u naše vitrine. Tako Benković vozi skuter po moru, Sigali se odmara u Dubrovniku, Gojak, Ćorić i Moro provode vrijeme u krugu obitelji... Neka se odmore i uživaju, a onda u nove pobjede!

pleternica17Dinamo je zadnjh šest godina sezonu otvarao u Pleternici gdje je uvijek bio srdačno dočekan. Pune tribine, tamburaši, puno glazbe i dobre zabave godinama su bili standardna slika u Pleternici gdje smo se uvijek osjećali kao kod kuće. Požžeški kraj i okolica godinama su dokazivali kako se žživi za Dinamo, no ove će godine Dinamo preskočiti Pleternicu. Igrači će na ljetnom odmoru biti do 21. lipnja kada je na rasporedu okupljanje i prvi trening uoči početka nove sezone.

drazen2017Biti Dinamovac automatski je značilo navijati i za Cibonu. Sedmoga lipnja nismo i nećemo pamtiti po dobru. Taj dan 1993. godine izgubili smo najvećeg hrvatskog sportaša svih vremena. Tog je dana otišao Dražžen. Na frankfurtskom aerodromu mahnuo je kartom i poručio: ''Vidimo se u Zagrebu!'' Dražženove stvari poletjele su s ostalim reprezentativcima prema Zagrebu. Dražžen više nikada.

kova i lukaUdruga navijača Dinama iz Orahovice čestita našim bivšim igračima Luki Modriću i Mateu Kovačiću na obrani naslova Lige prvaka. Podsjetimo, u momčadi finalista imali smo čak četiri dinamovca, a dvojica su imali vodeće uloge u svojim klubovima. Luka Modrić asistirao je Christianu Ronaldu za treći gol Reala, dok je Mario Mandžukić za Juventus postigao jedan od najljepših pogodaka u povijesti finala.

resetiranjeHvala Bogu pa je ova mučna sezona završila. Nakon što smo izgubili prvenstvo, u srijedu smo u Varaždinu ostali i bez utješne nagrade. Nakon dugo, dugo vremena sezonu smo završili bez trofeja. Atmosfera na stadionu Varteksa bila je prava navijačka, vrijeme je bilo prekrasno, svi preduvjeti za odličnu utakmicu bili su ispunjeni, međutim, Dinamo ni ovaj put nije bio na razini. Dinamo cijelu sezonu izgleda jako loše i ovoj je ekipi potrebno resetiranje.