neki novi dinamoDok su sve oči uprte prema Rusiji i utakmici s Argentinom, u Maksimiru su počele pripreme. Osim toga, u ponedjeljak je na stadionu održana i mala svečanost kada je Dinamo predstavio novog generalnog sponzora i čak osam pojačanja. Od iduće sezone na dresu ćemo nositi ime Lana grupe iz Karlovca, a plavi su dres odjenuli Kadzior, Menalo, Šunjić, Dilaver, Oršić, Knežević, Šitum i Šemper. Nešto kasnije potpisao je i Marin Leovac.

hr rusija najavaNekoliko dana prije početka priprema za nadolazeću sezonu, počinje Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Na popisu izbornika Zlatka Dalića mjesto je dobio i mladi vratar Dinama Dominik Livaković kojemu je ovo prvo Svjetsko prvenstvo u dresu Hrvatske, dok Mario Gavranović sudjeluje na Svjetskom prvenstvu s reprezentacijom Švicarske. Uoči početka prvenstva proveli smo anketu među svojim članovima. Pogledajte što ste prognozirali.

drazen2017Biti Dinamovac automatski je značilo navijati i za Cibonu. Sedmoga lipnja nismo i nećemo pamtiti po dobru. Taj dan 1993. godine izgubili smo najvećeg hrvatskog sportaša svih vremena. Tog je dana otišao Dražžen. Na frankfurtskom aerodromu mahnuo je kartom i poručio: ''Vidimo se u Zagrebu!'' Dražženove stvari poletjele su s ostalim reprezentativcima prema Zagrebu. Dražžen više nikada. Ovo je njemu u spomen.

polazak iz orahovice dukatUnatoč turbulentnoj sezoni, kraj smo dočekali s osmijehom na licu. Dinamo je zaključio savršenu sezonu s naslovima u sve četiri kategorije na nacionalnoj razini - pioniri, kadeti, juniori i seniori. To je totalna dominacija u hrvatskom nogometu, što je u najmanju ruku čudno obzirom da čitamo kako je Dinamo na aparatima, kako je pitanje dana kada će propasti, kako nema kune na računu itd. I naša je udruga bila aktivna u protekloj sezoni. Pa prisjetimo se što smo sve radili...

dsa 021Teško se može reći da postoji veći navijač nogometne reprezentacije od Nenada Bračuna. Njemu je svejedno igra li Hrvatska u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Francuskoj, Portugalu, Gruziji, Azerbajdžanu, Estoniji, Japanu, Brazilu ili Engleskoj. Njega ne zanimaju proglasi i bojkoti navijačkih skupina. Čovjek uživa u putovanjima, nogometu, navijanju, druženju, upoznavanju novih zemalja, ljudi i običaja, u dobroj hrani i piću. Ovih je dana bio u gradu Beatlesa.

muz1Već sam nekoliko puta pisao o svom Plavom kutku, tj. o jednoj sobi koja se polako pretvara u pravi mali muzej. Mali samo zato jer mi ponestaje prostora u stanu. Dok čekamo da Dinamo dobije novi stadion i muzej kakav dolikuje svakom velikom klubu, vrijedni kolekcionari i dalje svakodnevno skupljaju memorabilije nadajući se kako će sve to jednoga dana završiti u nekom budućem muzeju. Jučer je u mojoj kolekciji završilo nekoliko vrlo rijetkih i vrijednih suvenira.