nasice_naslovna.jpg Povodom obilježavanja 90. godišnjice našičkog nogometnog kluba, u susjednom nam je gradu odigrana prijateljska utakmica između domaćeg NAŠK-a i Dinama. Dolazak prvaka Hrvatske u ovaj dio Slavonije pobudio je veliko zanimanje ljubitelja nogometa, tako da se na Gradskom stadionu okupilo oko 2000 ljudi. Dinamo je sezonu otvorio pobjedom 3:0, a golove su postigli Josip Tadić (dva) i Ilija Sivonjić.

Plavi su u Našice došli u jakom sastavu. Nedostajali su samo Mandžukić, Morales, Kovač, Bišćan i Butina. Trener domaće ekipe dao je priliku svim našičkim nogometašima, koji su u seniorskom pogonu, da odigraju povijesnu utakmicu s državnim prvakom. Prije utakmice sam bio na konferenciji za novinare gdje su Dinamovi čelnici Damir Vrbanović i Zoran Mamić obećali Plavu noć u Našicama ove godine.

nasice_2.jpgRazgovarao sam i s trenerima Krunom Jurčićem i Tomom Rukavinom o nadolazećoj sezoni i planovima. Trener Jurčić bio je iznenađen dosta lošim terenom, ali ovo je ipak shvaćeno samo kao trening. Rekao mi je da se traže pojačanja, ali da to nije lagan posao. Pravi igrači, koji bi odmah bili pojačanja, su preskupi, a s igračima koji su dostupni ne želi se pogriješiti tako da se sve važe. Prijelazni rok je dug tako da se svi nadamo pojačanjima koja su nam neophodna za europske utakmice.

nasice_4.jpgIz Orahovice i okolice bilo je dosta ljudi koji su "uživali" u Osječkom pivu (drugog nije bilo!), baš kao i naši članovi na slici. Na utakmici su bili i Dinamovi povjerenici iz Slavonije. Na kraju su teren okupirala djeca kojima su naši igrači strpljivo dijelili autograme. Tko zna, možda jednog dana prvu ekipu Dinama vidimo i u našem gradu.