cico_naslov.jpgZlatko Cico Kranjčar pravo je Dinamovo dijete. Rođen je u Zagrebu 15. studenog 1956. Počeo je u pionirima našeg kluba, nastavio u juniorima, a sa 17 godina dobio poziv trenera prve momčadi za debi u prvom sastavu. Prvu utakmicu odigrao je 3. ožujka 1974. u Maksimiru protiv Hajduka. Zbilo se to u prekrasnom ambijentu pred 60.000 gledatelja. Cico za svoj prvi nastup kaže: "Sjećam se kao da je bilo jučer."

Cico Kranjčar bio je sjajan tehničar, jakog i preciznog udarca. U Dinamovom dresu odigrao je 556 utakmica te zabio 256 golova. Više od njega zabili su samo Igor Cvitanović, Dražan Jerković i Snješko Cerin.

cico1.jpgSjećam se kao da je bilo jučar, kaže Cico. Bio sam ,doduše, među 16 pozvanih, ali ni jednog trenutka nisam pomislio da ću nastupiti protiv Hajduka. Nisam naime ulazio ni u jednu kombinaciju, držali su me samo kao rezervu ako bi se nešto dogodilo.

No, kako se Mario Bonić kolo prije utakmice sa Splićanima ozlijedio, trener Kapetanović mi je rekao neka se i ja zagrijem. Otišli smo tako obojica na zagrijavanje, no ja ni tada još nisam pomišljao da bih protiv tako jakog protivnika i pred punim maksimirskim gledalištem možda mogao i zaigrati. Međutim, Bonić ipak nije mogao na teren pa sam ja na brzinu obukao dres s brojem sedam i krenuo s ostalima u tunel koji vodi na stadion.

Bio sam oduševljen, presretan, ali i pun treme. A kako i ne bih, nikada prije nisam igrao pred toliko ljudi, u tako sjajnom dekoru. Trudio sam se iz petnih žila da zadovoljim pa iako je bilo dosta grešaka, trener mi je na kraju rekao: "Bilo je dobro mali". Publika me također od samog početka dobro primila. Tako je izgledao moj prvi nastup u plavom dresu.  

Igrački uspjesi:

Trenerska karijera:

Trenerski uspjesi: