anderlecht_naslovna.jpg Po tko zna koji put već viđeni scenarij u Maksimiru. Dinamo je bio bolji od protivnika, a opet nisu uzeli niti bod. Sve smo to već vidjeli protiv Ajaxa, Spartaka ili Red Bulla koji su u Zagreb dolazili vježbati neprelazak centra igrališta, a na kraju su ni krivi ni dužni slavili i to golovima kakve Dinamo, nažalost, nikada ne zabija.

 

Poraz na otvaranju euro sezone nitko nije očekivao, iako poštujemo Anderlechtovu tradiciju. U nekim situacijama gosti su se branili sa svih deset igrača. Možemo se vaditi na lošu sreću i neobjektivno suđenje, ali to nije dovoljno da opravda poraz protiv ekipe koja je bila zrela za povratak u Belgiju s punom mrežom.

Suđenje koje je prezentirala mađarska sudačka petorka bilo je neprobavljivo. Prekršaj nad Mandžukićem za jedanaesterac u 21. minuti morali su vidjeti i u krnjem sastavu, a naročito nakon što je Uefina novotarija u Maksimir dovela pet mađarskih sudaca. Isto vrijedi i za rušenje Mandže pet minuta prije kraja poluvremena na rubu kaznenog prostora. Osim toga, baš sve dvojbene situacije dosudili su u korist gostiju.

Anderlecht se u Zagreb došao braniti, a oba gola zabio je pukom srećom, ponajviše zahvaljujući našim greškama. Dinamo će bodove izgubljene protiv Anderlechta morati potražiti negdje drugdje, možda već za dva tjedna u Temišvaru. Na svu sreću imamo HNL gdje ćemo izliječiti euro kompleks.