temisvar_naslovna.jpgTemišvar je vratio vjeru u europsko proljeće. Pobjedom od 3:0 Dinamo se iskupio za poraz od Anderlechta u prvom kolu. Igrači su konačno skinuli okove pretjeranog respekta prema europskom protivniku. Bili su svoji, igrali kako znaju, nametnuli se i glatko pobijedili.

 

Sinoć smo potpuno nadigrali rumunjskog viceprvaka, koji je u pretkolu Lige prvaka izbacio ukrajinski Šahtar, a u prvom kolu odigrao neriješeno s Ajaxom u Amsterdamu. Iako se za Temišvar tvdilo da su čvrsta momčad, koja prima jako malo golova, Rumunji nisu nikako mogli parirati raspoloženim Dinamovim kreativcima. Obrana im je bila vrlo propusna, a u našim su redovima svi bili raspoloženi.

Iako je cijela ekipa izgledala odlično, neki pojedinci posebno su se isticali, a to su: Filip Lončarić, Dejan Lovren i dva najbolja igrača na terenu Badelj i Sammir. Konačno smo i od Sammira dočekali jednu veliku važnu utakmicu. Budemo li sposobni ponavljati slične prezentacije, jedno od prva dva mjesta u skupini apsolutno je dohvatljivo.

U drugoj utakmici Ajax i Anderlecht podijelili su bodove pa iako Ajax u dvije utakmice nije poražen nalazi se iza nas. Mi smo trenutno na drugom mjestu koje vodi dalje. Kako smo pretpostavili i u Temišvaru smo opet mogli vidjeti mučne scene po ulicama i na stadionu, kao i u svim europskim gradovima gdje igra Dinamo. Do kada?

temisvar.jpg