jezikNakon nepostojećeg penala koji nam je sviran u Vinkovcima, digla se tolika hajka na Dinamo da kompletna Hrvatska priča samo o tom penalu. Ispada kao da su svi drugi problemi u zemlji nestali ili su manje bitni. Zar se preko noći zaboravilo što se do sada sve sudilo u korist Hajduka i Rijeke pa nitko radi toga nije dizao toliku buku? Situacija je sjajno poslužila kao okidač da se aktiviraju razne interesne skupine.

Greške u nogometu se događaju, nije ovo ni prva ni zadnja, ali ovakva hajka na naš klub i HNS potvrđuje sumnju da se ova situacija koristi u neke druge svrhe. Kada se Hajduku svira isto takav smiješan penal protiv Zagreba ili kada se Cibalija također pokrade u Vinkovcima, onda se ne zaziva ostavka kompletnog vodstva, nego se bira silenzio stampa.

Iz glave se, ovako na brzinu, mogu sjetiti gdje su protivnici Hajduka i Rijeke bili grubo oštećeni, pa što sad? Na televiziji kažu da je Rijeka trebala otići na osam bodova prednosti. A koliko bi bodova imali da im suci nisu pomogli protiv Splita i Slaven Belupa kada je Belupu poništen čisti gol i još im nije sviran klasični jedanaesterac? A sjećate li se Bradarićeve ruke u šesnaestercu na utakmici Dinamo-Rijeka kod rezultata 0:0? Očito su to frustracije koje im nabijamo 11 godina zaredom pa se to zaboravlja.

Jučer smo razbili Split 6:0, ali se danas i takva pobjeda preispituje. Kada se nekome utrpa šest komada iluzorno je pričati o sucima, ali pošto smo svi svjedoci hajke koja se vodi prema Dinamu ništa nas ne treba čuditi.

Tako pojedini mediji nakon takve fantastične utakmice pišu o "dvojbenom prvom golu", "čistom zaleđu" i slično. Srećom, pa danas uz pomoć tehnologije možemo dokazati da to nije istina. Na fotografiji ispod povučene su linije gdje se lijepo vidi da je u trenutku upućivanja lopte Ćorić u liniji s loptom, a u takvim se situacijama uvijek daje prednost napadaču. Zato pssssssst!

antola coric