travanjDo kraja prvenstva ostalo je još 11 kola. U proljetnom smo dijelu prvenstva zabilježili sve pobjede te se Rijeci približili na 4 boda. Sada kreće ono pravo. Već u subotu, 1. travnja, u goste nam dolazi preporođeni Osijek koji čvrsto drži treću poziciju. Osijek je u rujnu prošle godine prekinuo naš niz nepobjedivosti u Maksimiru koji je trajao punih 6 godina. Osječani su tada slavili 0:1, mi smo im vratili istom mjerom u Gradskom vrtu pobjedivši 0:2. Na redu je treći okršaj.

Taj poraz iz 8. kola je vrijeme najveće krize u posljednjih 10-ak godina. To je bilo vrijeme kada smo prodali Pjacu i Roga i kada smo, osim od Osijeka, još teško poraženi i na Rujevici protiv Rijeke. Bilo je to turbulentno razdoblje kada je ostavku dao i tadašnji trener Zlatko Kranjčar. Još uvijek se oporavljamo od tada, ali vjerujemo da stvari idu na bolje.

Nakon utakmice sa Osijekom, slijedi veliki derbi protiv Rijeke. Ako pobijedimo u te dvije utakmice, velike su šanse da obranimo titulu. Tog 8. travnja sve će biti puno jasnije. U slučaju poraza, Rijeka bi mogla početi slaviti prvi naslov prvaka u povijesti, u slučaju podijele bodova ostala bi nam još kakva-takva šansa, a u slučaju pobjede približili bismo se Rijeci na samo 1 bod i o prvaku bi odlučivalo zadnje kolo 27. svibnja pred punim Maksimirom. Nekako priželjkujemo upravo takav scenarij. Neka u zadnjem kolu ide junak na junaka pa tko u toj utakmici bude bolji, neka postane novi prvak Hrvatske.

S Hajdukom se sastajemo još samo jednom i to također u travnju, točnije 22.4., a od zahtjevnijih gostovanja tu su još Koprivnica i Osijek. I dalje stoji ona računica da ako pobijedimo sve do kraja mi smo prvaci, samo što je to lakše reći nego ostvariti. Za početak idemo pobijediti Osijek. Na utakmicu dolazi 50-ak djece iz Slavonije koji će izvoditi igrače na teren, a u organizaciji Dinamovog povjerenika Zdenka Kalkana. Naša će Udruga također imati svog predstavnika na stadionu.