soudani potpisNakon što je od samog dolaska u Dinamo stalno bio na izlaznim vratima, danas je naš najbolji igrač El Arbi Hillel Soudani stavio potpis na trogodišnji ugovor. Uz Ademija ovo je najveće moguće pojačanje koje smo mogli dobiti i čini se kako se slaže jaka momčad za nove europske ispite. Ako ovo ljeto ne budemo rasprodavali, ova bi ekipa mogla ostaviti trag i znatno popraviti dojam koji smo ostavili u Europi igrajući prošle godine Ligu prvaka.

Uvijek sam bio za to da se Soudaniju ponudi doživotni ugovor jer nam se on višestruko isplatio. Golovi Hajduku u sudačkoj nadoknadi i pogodak Red Bull Salzburgu koji nas je odveo u Ligu prvaka ostat će zapisani zlatnim slovima u klupskim knjigama i sjećanjima navijača.

Soudani je fizički dominantan, dobro čita igru i svojim se pozicioniranjem često nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme. Teško ga je izgurati s pozicije, a svojom snagom uvijek dolazi do dobre prilike za skok. Također, fizičke mu predispozicije omogućuju prodornost pa je zato odličan u kontrama (sjetite se one tri asistencije na Poljudu), a svojim okomitim kretnjama vrlo lako prolazi kraj suparnika.

Ostankom u Dinamu Soudani će vjerojatno postati najbolje plaćeni igrač u svlačionici i dobit će status superzvijezde, koji je apsolutno zaslužio. Osim toga, u Dinamu će svake godine igrati europske utakmice. Tog igrača jednostvano obožavamo!

soudani udruga