jure_i_bruno_naslovna.jpgJučer sam na utakmicu Dinamo-Varteks vodio dva mala Dinamovca iz Požege. Juru ste već mogli upoznati jer je išao proljetos s nama na utakmicu u Osijek. Tada sam mu obećao da ću ga odvesti i na jednu utakmicu u Zagreb. Ne samo da su dečki bili na utakmici, nego su prošetali travnjakom, obišli Plavi salon, držali pehare, upoznali igrače, dobili autograme, a uza sve to još su bili i na televiziji. Bio je to dan koji će pamtiti cijeli život.

 

Jučerašnju utakmicu izabrao sam iz više razloga. Prvi i najvažniji je taj što je Dinamo prije četiri dana pobijedio rumunjski Temišvar pa smo ih išli pozdraviti i čestitati im na sjajnoj prezentaciji. Drugi razlog je što se nije očekivala velika gužva pa sam ih mogao provesti kroz Plavi salon, da uživo vide najvrjednije Dinamove trofeje. Budući da smo stigli dosta rano, prvo smo prošetali parkom i uživali u lijepom vremenu do početka utakmice.

jure_i_bruno_1.jpgjure_i_bruno_2.jpgZatim smo otišli na stadion i posjetili spomenik poginulim navijačima Dinama u Domovinskom ratu te prošetali maksimirskim travnjakom, na kojemu igraju njihovi ljubimci. Fotografirali su se i pokraj Dinamovog autobusa, ali tu nije bio kraj iznenađenjima jer su obišli Dinamove prostorije i Plavi salon gdje su držali pehare za prvaka Hrvatske i osvajača kupa. Tu smo imali vodiča koji nam je pokazao i najvrjedniji pehar u salonu, a to je onaj iz 1967. godine kada je Dinamo osvojio Kup velesajamskih gradova. 

jure_i_bruno_3.jpgjure_i_bruno_4.jpgNakon pobjede nad Temišvarom u Europskoj ligi, Dinamo je dočekao povratak u realnost Prve HNL. A realnost za Dinamo ove sezone u Hrvatskoj ligi uglavnom su lake pobjede nad suparnicima. No, Varteks se nije lako predao i Dinamo je do tri boda protiv Varaždinaca u Maksimiru, pred samo nešto više od dvije tisuće gledatelja, došao teže nego što se očekivalo. Pobjeda Modrih, doduše, niti jednog trenutka nije došla u pitanje, no Varteks je skupo prodao kožu. Trener Kruno Jurčić odlučio je napraviti nekoliko izmjena u odnosu na utakmicu u Temišvaru. Odmorio je Cufrea, Kovača, Moralesa, Vrdoljaka i Sivonjića, a priliku su dobili Barbarić, Ibanez, Calello, Tomečak i Slepička. Dinamo je pobijedio 2:1, a golove su postigli Mario Mandžukić i Milan Badelj. 

jure_i_bruno_5.jpgjure_i_bruno_6.jpgUoči početka utakmice predstavnik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara predao je predsjedniku Dinama, Mirku Barišiću, umjetničku sliku kao zahvalu za pomoć u akciji "Vukovarski stadion za ponos Hrvatske". Osim zagrebačkih branitelja Grada heroja, gosti Dinama bili su svi sudionici Trećeg trofeja Zvonimira Strnada, dakle Udruga logoraša srpskih koncentracijskih logora, podružnica Varaždin, međimurski branitelji Vukovara, veterani Prve gardijske brigade te branitelji s Trpinjske ceste. Jučer su predstavnici Dinama položili cvijeće na spomenik Bad Blue Boysima poginulim u Domovinskom ratu. Što se tiče navijača sa sjevera opet su bili izuzetno nekulturni i častili igrače uvredljivim pjesmama. Nijima ne želim posvećivati puno prostora jer oni nisu pravi navijači Dinama. Mogu putovati na kraj svijeta s Dinamom, ali to nije dokaz nikakve ljubavi prema klubu, budući da samo prave štetu. Opet očekujemo kaznu UEFE. Inače ne priznam nikome na svijetu da je veći Dinamovac, a najmanje njima. Pravi navijači jučer su bili Jure i Bruno.

jure_i_bruno_7.jpgjure_i_bruno_8.jpgJa sam malo zakasnio na drugo poluvrijeme jer sam se pod tribinom sreo sa Zlatanom Arnautovićem, Dinamovim igračem iz osamdesetih godina, i Ivanom Petrinjcem s kojim sam nekada išao na utakmice i to ne samo nogometne, nego i rukometne (Badel Zagreb) i košarkaške (Cibona). Za one koji ne znaju, Ivan je jedan od najpoznatijih navijača u Hrvatskoj. Najveće iznenađenje pripremio sam dečkima na kraju utakmice. Otišli smo pod južnu tribinu i pričekali igrače da izađu iz svlačionice. Tu su se fotografirali skoro sa svakim igračem, a dobili su i autograme. Njihov najveći ljubimac Mario Mandžukić uzeo je naš transparent te se slikao s nama. Dečki su cijelim putem kući bili pod dojmom i siguran sam da ovaj dan neće nikada zaboraviti.

jure_i_bruno_9.jpg