hajduk40 kupHajduk u zadnje vrijeme dosta često pobjeđujemo 4:0. Tako je bilo i na današnji dan prije točno godinu dana kada smo ih u uzvatnoj utakmici Hrvatskog kupa, pred 11.000 gledatelja, pobijedili sa B sastavom te se s ukupnih 6:0 plasirali u finale. Zoki je u toj utakmici na klupi ostavio golmana Eduarda, Soudanija, Roga, Ćorića, Schildenfelda, Stojanovića i Hodžića. Pjaca, Pivarić i Pavičić bili su ozlijeđeni, a Ademi pod suspenzijom. No, i sa B postavom smo ih demolirali.

Splićani su uoči utakmice najavljivali čudo i govorili kako u Zagreb idu po iznenađenje. Utakmicu protiv Dinama uspoređivali su s onom protiv Intera na San Siru kada su pobijedili 2:0 pa su se nadali da bi se iznenađenje moglo ponoviti. Ali, u Maksimiru nije bilo ni najmanjih naznaka iznenađenja. Štoviše, Hajduk je u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa dožživio pravi potop. Ovo je ekipa koja je išla na tu utakmicu.

predsjednik i tajnik

Sve možžebitne dileme oko plasmana u finale Dinamo je riješio već u 2. minuti kada je, nakon munjevitog protunapada u režžiji Fernandesa i Šovšića, svoj prvijenac zabio Josip Brekalo. Junior Fernandes bio je na toj utakmici rastrčan, ubojit i raspoložžen. Bila je to jedna od onih utakmica koja mu se igrala. Damir Šovšić odigrao je utakmicu života. Bio je pokretač svih akcija i motor momčadi, dok je Angelo Henriquez imao čak tri asistencije. Evo podsjetnik na te trenutke: