ssBile su samo četiri minute do kraja i našeg oproštaja od naslova prvaka. Već sam počeo razmišljati o čestitci koju ću morati uputiti Riječanima na našoj stranici, kad se po tko zna koji put ukazao Mr. Derby i ostavio nas u igri. Bio je to čudesan gol škaricama kakav se rijetko viđa. Jedan od najljepših otkako je HNL-a. I ovaj se put pokazalo točnim da se pravog golgetera treba čekati cijelu utakmicu, što nam se na kraju isplatilo. Slijedi posljednja runda prvenstva.

U utakmici dvije najbolje ekipe u Hrvata, vidjeli smo zanimljiv dvoboj. Rijeka je imala sve u svojim rukama, bila puno bolja u prvih 45 minuta i samo su je minute dijelile od prvog naslova prvaka u povijesti. No, nisu izdržali. Trenutak genijalnosti alžirskog reprezentativca nas je spasio, a spasio je i prvenstvo koje će, po svemu sudeći, biti neizvjesno do samog kraja. Sve pohvale i golmanu Livakoviću koji nas je spašavao u 1. poluvremenu.

Derbi je bio solidan. Rijeka se potrošila do maksimuma i na kraju su jedva stajali na nogama, dok su naši igrači djelovali puno bolje pripremljeni i zadnjih dvadesetak minuta krenuli u opsadu gola. Trener je pogodio i uvođenjem More, Gojaka i Guilhermea koji su podignuli ritam utakmice, što nam se na kraju isplatilo.

Bio je ovo treći susret dvije najbolje ekipe ove sezone, a mi još uvijek nismo nijednom pobijedili. Do kraja je ostalo još 9 kola, a prvenstvo se zatvara još jednim susretom Dinama i Rijeke na Maksimiru. Ako pretpostavimo da ćemo mi pobijediti sve do kraja, za prvo nam mjesto treba još jedan kiks Rijeke. Istina da više ne ovismo sami o sebi, ali nije nemoguće da Riječani kiksaju protiv Belupa, Lokomotive ili, npr. Osijeka. Jednu su meč loptu propustili sinoć. Hoće li i drugu?

soudani slavlje