oh nePred nama je nova utakmica s najdražom mušterijom. Bez obzira na razliku u kvaliteti i položaju na tablici, dvoboji Plavih i Bijelih oduvijek su intrigirali nogometnu javnost. Tako je i ovoga puta. Iako nam je Rijeka jedini konkurent u HNL-u, uvijek nam je najdraže pobijediti splitskog rivala. Tako će biti i ovaj put jer su nam bodovi neophodni u borbi za naslov prvaka. U subotu idemo po 100. pobjedu u međusobnim dvobojima!

Nadamo se da će biti dobra utakmica s puno golova u mreži Hajduka. Ovih smo dana puno čitali o slučaju Soudani koji je gotovo svaku utakmicu znao Hajduk zaviti u crno. Soudani je napravio glupost, o tome nema govora, no nekako imam osjećaj da nije ovaj slučaj u pitanju, već bi se izmislio neki drugi za podizanje tenzija.

U povijesti je bilo na tisuće sudačkih pogrešaka, s daleko većim posljedicama, pa se njihove odluke nisu naknadno mijenjale. Gol je kad sudac kaže da je gol, zaleđe je kad sudac kaže da je zaleđe, a karton je kad ga sudac dodijeli. Dakle, iako je Soudani zaslužio minimalno žuti karton, sudac mu ga nije dodijelio i tu bi priči trebao biti kraj. Sve se zakompliciralo nekim glupim pravilnikom da Soudanija može prijaviti bilo koji član HNS-a, što uopće nije usklađeno s pravilnikom UEFA-e.

Sami su sebi zakuhali pa se javio neki anonimac iz Plomina zbog kojega bi najbolji igrač HNL-a trebao propustiti utakmicu protiv Hajduka. Još bih i mogao shvatiti da su se žalili Rijeka ili Hajduk, ali navijač Rijeke...

Kakva god odluka bila danas donesena, mi sutra očekujemo još jednu pobjedu protiv ljutog splitskog rivala i rado se prisjećamo zadnjeg derbija na Poljudu. Ajmoooooo!