hattrick angeloNa današnji je dan prije dvije godine, u derbiju na Maksimiru, Dinamo ponovo deklasirao Hajduk. Mrežu Kalinića do vrha je napunio Angelo Henriquez koji je postigao čak tri pogotka, a još je jedan dodao Ante Ćorić. Taj je dvojac potpuno dominirao i hajdukovcima održao pravu nogometnu lekciju. Bila su dva kola do kraja i imali smo nevjerojatnih 38 bodova više od Hajduka. Na utakmici smo i mi bili.

Poveli smo već u 8. minuti. Soudani je povukao loptu kroz sredinu pa idealno asistirao za Ćorića. Mladi veznjak izbjegao je zaleđe, sam izašao na Kalinića, te mirno pogodio za vodstvo modrih. Tako je završilo prvo poluvrijeme.

Dinamo je bolje otvorio i nastavak i već u 47. minuti na semaforu je svijetlilo 2:0. Caktaš je paralelno dodavao pred svojim vratima, no loptu je presjekao Ćorić. Mladi je veznjak okomito povukao pa na drugoj vratnici idealno poslužio Henriqueza. Čileancu nije bilo teško iz blizine matirati Kalinića.

Hajduk je potpuno potonuo, a naši su nogometaši nastavili igrati u visokom ritmu. Na novi se pogodak čekalo do 58. minute. I opet se u listu strijelaca upisao Angelo Henriquez. Soudani je ubacio s lijeve strane, Kalinić i Jozinović nespretno su se sudarili, a Henriquez lakoćom gurnuo loptu u praznu mrežu.

Rezultatski potop krenuo je u 73. minuti. Ćorić je fantastično proigrao Pivarića, ovaj se sjurio pokraj Vršajevića te na drugoj vratnici pronašao Henriqueza. Čileanac je ponovo bio neumoljiv.

Na kraju utakmice Pivarić je uzeo loptu i dao je Henriquezu, dok su Eduardo, Pinto i Machado otrčali do zapadne tribine pozdraviti skupinu navijača iz Portugala te im poklonili dresove.

cetvorkahs