moja kolekcija dresovaZa sebe mogu reći da sam pravi Dinamov kolekcionar. Nisam poput Krešimira Barića ili Tomislava Rončevića, koji su najveći kolekcionari u Hrvatskoj, ali u svojim vitrinama već nekih 35 godina također čuvam pravo bogatstvo. Ima tu svega: lopti, golmanskih rukavica, knjiga, revija, kapa, šalova, privjesaka, zastavica, fotografija, članskih iskaznica, ulaznica, vaza, kemijskih olovaka, tanjurića, magneta, šibica, priznanja, DVD-a, majica, dresova...

Dok je za jedne nogomet potpuno nevažna stvar, za nas druge je ona velika strast i način života. Uz tu strast ide i kolekcionarstvo. Ja u svojoj kolekciji imam 30-ak originalnih Dinamovih dresova, a svaki dres ima svoju priču. To nisu komadi do kojih se lako dolazi. Do sada sam puno dresova kupio, ali najveću vrijednost imaju oni koje sam dobio izravno od igrača. Oni su mi posebno dragi.

Prvi originalni Dinamov dres nabavio sam 1996. godine kada sam preko Šukerove sestrične nabavio dres Davora Šukera iz 1990. godine. U to se vrijeme  klub još zvao Croatia pa sam ga s guštom nosio na utakmice kao simbol otpora.

kolekcija suker

Dres koji mi je posebno drag je dres Arijana Ademija jer je to bio prvi matchworn dres, tj. dres koji sam dobio odmah poslije utakmice. Bilo je to poslije utakmice Lige prvaka u Kijevu između Dinama Kijev i Dinama Zagreb. Ademi mi je dres obećao u avionu i bio je jedini igrač koji na kraju utakmice nije zamijenio svoj dres s protivničkim igračima, nego mi ga je poklonio na aerodromu pri povratku za Zagreb. Teško je reći koji mi je dres najdraži, ali Ademijev dres ima posebno mjesto u mojoj kolekciji. 

moja kolekcija dresova ademi

Igor Cvitanović potpisao mi je dres koji sam kupio poslije utakmice Dinamo-Newcastle 2:2, kada je Cvita zabio pogodak u 93. minuti. Jedan od vrijednijih dresova iz kolekcije zasigurno je onaj Luke Modrića koji mi je potpisao poslije utakmice Dinamo-Varteks 2008. godine. 

Prijatelj Adrian Šemper poklonio mi je do sada svoja dva golmanska dresa. Žuti mi je poslao poštom za božićne blagdane 2015. godine, a dres iz Lige prvaka mi je poklonio poslije prvenstvene utakmice u Osijeku 27. studenoga 2016.

Dres od Marka Pjace dobio sam 2015. godine poslije utakmice finala Kupa između Dinama i Splita, a od Marka Rog poslije utakmice s Arsenalom. Sigali mi je prošle godine također poklonio svoj dres s utakmice protiv Osijeka, a zadnji dres koji sam dobio je dres od kapetana Domagoja Antolića.

Ima tu još dosta vrijednih komada. Nadam se da će svi ovi dresovi, kao i sva ostala baština koju čuvam, jednog dana naći svoje mjesto u nekom budućem Dinamovom muzeju, na nekom novom stadionu.

moja kolekcija dresova velika