osulaznicaSad kad je prvenstvo i matematički izgubljeno, možemo podvući crtu pod ovu sezonu. Razočaranje je veliko jer nismo navikli biti drugi. No, i to se jednom moralo dogoditi. Ne može se uvijek biti prvi. To se najbolje vidjelo jučer kada je na utakmicu u Osijek išao samo predsjednik Udruge. Jedni su bili angažirani oko lokalnih izbora, a drugi razočarani sezonom i nije im se dalo potegnuti do Osijeka. Dinamo je pobijedio pogotkom Leonarda Sigalija.

Dakle, za ovaj je nuspjeh kriva Uprava i trener Kranjčar koji su podcijenili Rijeku i HNL. Prvo je Uprava prodala najbolje igrače, Pjacu i Roga, a zatim je trener Kranjčar Rijeci poklonio Andrijaševića. U vatru je odmah gurnuo premladog Šempera i sve je kulminiralo petardom na Rujevici od koje se nismo oporavili do kraja sezone. Nakon toga je Cico otišao u povijest.

Pokušali smo s novim trenerom, ali je i on izgubio neke ključne utakmice. Osim toga, potjerao je Juniora Fernandesa koji nam je silno nedostajao u odlučujućim utakmicama sezone. Bilo je puno nelogičnosti u njegovim odlukama. Doveli smo pojačanja koja to nisu bila. Fiolić, Perić, Guilherme i Sammir nisu bili prevaga. Dapače, Sammir je takav nespreman često bio igrač manje, a uzimao je mjesto Anti Ćoriću koji je potpuno pao u drugi plan.

Ono što je pozitivno bilo ove sezone su mladi igrači koji su isplivali na površinu i koje će trebati istrpiti i kada im ne bude išlo jer su sigurno potencijal. U prvom redu su to Moro, Olmo i Gojak. To su igrači koji bi vrlo brzo mogli biti nositelji Dinamove igre, ako i oni ne budu prodani prvom prilikom.

Pred nama su još dvije utakmice protiv Rijeke. Razočaranje bi bilo puno manje kada bismo pobijedili u te dvije utakmice i sezonu zaključili barem utješnom nagradom, tj. osvajanjem Kupa u Varaždinu. Na kraju nam ne preostaje ništa drugo nego čestitati igračima i navijačima Rijeke na potpuno zasluženoj tituli. Bili su najbolji tijekom cijele sezone. Mi se nismo proslavili u Ligi prvaka, neka oni pokušaju. Mi ćemo pokušati zaobilaznim putem uhvatiti to famozno europsko proljeće preko Europske lige.

Idemo dalje, nema predaje!