resetiranjeHvala Bogu pa je ova mučna sezona završila. Nakon što smo izgubili prvenstvo, u srijedu smo u Varaždinu ostali i bez utješne nagrade. Nakon dugo, dugo vremena sezonu smo završili bez trofeja. Atmosfera na stadionu Varteksa bila je prava navijačka, vrijeme je bilo prekrasno, svi preduvjeti za odličnu utakmicu bili su ispunjeni, međutim, Dinamo ni ovaj put nije bio na razini. Dinamo cijelu sezonu izgleda jako loše i ovoj je ekipi potrebno resetiranje.

Reset je riječ engleskog podrijetla, a u informatici znači ponovno pokretanje računalnog sustava, vraćanje u početno stanje. U rječnicima stoji da resetirati znači vršiti ili izvršiti reset, vratiti računalni sustav u početno stanje i ponovno ga pokrenuti. Upravo nam to i treba. Ne možemo reći da je sustav igre bio loš jer sustava nije ni bilo. Malo su nas zavarali u subotu protiv Rijeke kada su pobijedili 5:2, ali to je isto bilo na inspiraciju Soudanija o kojemu sve ovisi. 

Najžalosnije u cijeloj ovoj priči je to što smo mi u ovoj sezoni pokopali sami sebe, a za to najveću odgovornost snosi Uprava. Prvo su imali loš izbor stručnog stožera, zatim su prodali gotovo sve što vrijedi te Rijeci poklonili jednog od najboljih igrača lige, a uza sve to još su imali i izrazito lošu selekciju tzv. pojačanja. Kad se sve to zbroji, završetak ove sezone je potpuno logičan.

Ne znamo jel na klupi i dalje ostaje trener Petev, ali ono što znamo je da će ostati zapamćen kao trener koji nije napravio baš ništa. Nije osvojio trofej, nije imao igru ni rezultat, selekcija mu je bila loša, svađao se s igračima, mnogi su mu igrači igrali na neprirodnim pozicijama itd., itd. Daleko od toga da je on jedini krivac, ali... Otišao Petev ili ne, s ovom ekipom baš nam se i ne smiješi neka blistava budućnost. Stvarno nam je potrebno dobro provjetravanje svlačionice.

Što reći za Rijeku? Cijelu su sezonu, s manje-više oscilacija, igrali dobro, tako da su potpuno zasluženo osvojili trostruku krunu (prvenstvo, kup, superkup), no ima jedan ali. Pokazali su da su još uvijek samo klubić i ništa više. Umjesto da slave sve ovo lijepo što im se dogodilo, oni se na jedan primitivan način obračunavaju sa Soudanijem. Vrijeđaju jednog velikog gospodina i igrača te na taj način liječe svoje komplekse. Vidi se da nikada prije nisu bili prvaci jer se ne znaju ponašati kao prvaci. Trofeje su pokupili, ali se ne znaju nositi s tim. Pokazuju sve, samo ne sportsko ponašanje i zato smo ponosni što smo dinamovci.

I za kraj jedna ekskluziva. Jedan od osnivača naše Udruge, jedan od najdugovječnijih orahovačkih dinamovaca, naš bivši tajnik Slavko Hećimović - Heć se s ovom utakmicom oprostio od aktivnog praćenja našeg Dinama. Utakmica u Varaždinu bila mu je zadnja koju je pogledao uživo. Iako je to već bezbroj puta najavljivao, sada je pala konačna odluka. Svi smo se složili da je to najpametnije za sve. Heću želimo sve najbolje i hvala mu za sve što je učinio za našu Udrugu i Dinamo!