sezona s puno upitnikaZa dva dana krećemo u novu sezonu s puno pitanja, a ono najvažnije je hoćemo li ponovo biti kraljevi HNL-a ili će se kriza nastaviti? Jutros smo dobili i najveće pojačanje, a to je odlazak Ivajla Peteva, vjerojatno jednog od najgorih trenera u povijesti kluba. Šteta što ga se nije potjeralo odmah nakon finala Kupa jer se već nakon prvih par mjeseci vidjelo da tip ne zna kako podići ekipu. Ovako smo to napravili dva dana prije početka prvenstva, no bolje ikad nego nikad.

Kad je mnogima omraženi Zoran Mamić vodio ekipu, imali smo i glavu i rep. Igrači su trčali k'o navijeni, akcije su imale smisla, igrači su primali loptu u kretanju, prvenstvo smo završili bez poraza, osvajali smo dvostruke krune, u Europi igrali sve bolje, pobijedili velikog Arsenala, Hajduka redovito pobjeđivali i na Poljudu i na Maksimiru i to sa 4:0, 5:0...

A onda je nakon Kranjčara klub preuzeo Bugar. U gotovo godinu dana nismo vidjeli ni jednu smislenu akciju, potjerao je Fernandesa, svađao se sa Ćorićem, u Ligi prvaka nije osvojio ni jedan bod, izgubio je prvenstvo i kup, izgubio je nakon 9 godina od Hajduka na Maksimiru, gubio je od anonimusa na pripremama u Sloveniji, prvih 11 nije imao ni u glavi, a kamoli na igralištu, nije imao sustav igre...Definitivno, proglašavam ga najlošijim trenerom u povijesti, a odgovornost bi trebali preuzeti oni koji su ga doveli. 

Teško se sjetiti kad smo napustili pripreme s toliko upitnika. Dva dana do početka prvenstva i dva tjedna prije početka europskih utakmica, Modri ne ulijevaju povjerenje da će start biti onakav kakav smo svi priželjkivali. Ipak, nekako se nadamo da ekipa koja je ostala na okupu + povratnik Fernandes, oporavljeni Benković, pojačanja Lecjaks i Doumbia postane pobjednička i moćna, a ne izgubljena i konfuzna kakva je do sad bila.

Novom treneru Mariju Cvitanoviću želimo puno uspjeha. Vidimo se u subotu na Maksimiru na otvaranju sezone!