istra naslovJučer smo bili na otvaranju sezone. Nešto se ipak kreće. Iako je to još daleko od dobrog, novi trener Mario Cvitanović napravio je više u dva dana, nego Petev u deset mjeseci. Istina je da smo igrali protiv Istre koja nije mjerilo, ali sjetite se da pod bugarskim "stručnjakom" prošle sezone ni njih nismo uspjeli pobijediti. Na Maksimiru je tada završilo 1:1. Jučer smo startali pobjedom, a sve bitno dogodilo se u prvih 45 minuta. Pobjedu su nam donijeli domaći dečki - Moro i Benković.

Prije utakmice posjetili smo i novootvoreni Fan shop. Mora se priznati da je lijepo i ukusno uređen, ali je šteta što nije malo veći. Obzirom koliko je jučer bilo ljudi i koliko ih kupuje nove dresove, siguran sam da je prodaja povećana za 1000% i čovjek se s pravom pita: "Što se do sada čekalo?"

Fan shop je bio pun navijača, turista i gastarbajtera, a čovjek ispred mene je kupio sva tri nova dresa, trenirku i trening majice. Sve skupa je platio 4996 kn! Sad zamislite da smo imali Fan shop kada je u Zagreb došlo 5000 navijača Bayerna i da je samo svaki drugi kupio šal s utakmice. Gdje su sve ostale europske utakmice u zadnjih desetak godina. Konačno nam je proradio i marketing. Sad treba zapeti još više, pogotovo ako se zna da su turisti otkrili Zagreb i da grad živi svih 12 mjeseci od turizma. Tu je i naša prilika.

Jučer smo gledali jednu dosta zanimljivu utakmicu s mnoštvom dobrih poteza, maštovitih akcija i prilika s obje strane. Naravno, bilo je i grešaka, krivih dodavanja, nespretnih poteza, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni s nogometom koji smo gledali. Promjena trenera očito je dobro djelovala na igrače jer smo gledali bolji Dinamo nego što je bio na pripremama.

Igrači su bili rastrčani, raznovrsniji, konkretniji, agresivniji... Ima tu još dosta segmenata za popraviti, pogotovo u zadnjoj liniji koja je dosta "plivala", ali ima pomaka u igri. U prvih 11 igralo je i češko pojačanje koji se čini ok, a i Fernandes se čini motiviran. Eh, da nam je još jedan pravi napadač. S pravim napadačem osvajamo i prvenstvo i kup. Hodžić promašuje nemoguće, Henriquez se izgubio. Možda trener Cvitanović iz juniora priključi Ivana Božića, veliku Dinamovu nadu.

Kako god bilo treneru Mariju Cvitanoviću dajemo apsolutnu podrršku. Neka uđe u Europsku ligu, pobijedi Rijeku i Hajduk te postane dugoročno rješenje. Uh, kakav lijep scenarij.