junior oddMožda je bilo prerano za očekivati neki spektakl od onako zapuštene ekipe koju je do prije dva tjedna vodio Petev, ali ipak smo više očekivali na premijernom nastupu u Europi protiv slabašnog Oddsa. Iako smo ostvarili pozitivan rezultat, nikako nismo i ne možemo biti zadovoljni s onim što smo vidjeli jer su nam i Istra i Cibalija i sada Odds napravili previše prilika koje nisu znali iskoristiti. Pitanje je što će biti kada stignu jači suparnici koji ne praštaju pogreške?

Sezona je tek na početku pa se može reći da su linije još neuigrane i nepovezane, ali nemamo baš previše vremena, budući da su nam ključne europske utakmice pred vratima. Iako u sportu ništa nije sigurno, ovaj bi Odds trebali proći jer je prevelika razlika u kvaliteti, ali brine nas play-off. Pred Marijom Cvitanovićem je puno posla jer zasad ne vidimo preveliki napredak u odnosu na prethodnu sezonu. I dalje se igra na bljeskove i klasu pojedinca, dok momčadska igra ne izgleda dobro. Najbolji pokazatelj za to je što su na premijernoj europskoj utakmci pojedini gledatelji počeli napuštati stadion već u 85. minuti jer je drugo poluvrijeme bilo negledljivo. 

Osim toga, pitamo se kako nam je tako limitirana momčad uspjela složiti onakve kontre da je Livaković morao 3-4 puta spašavati čiste situacije. Definitivno smo ovakvog protivnika morali dokrajčiti i posvetiti se pripremi utakmice protiv Osijeka, a ne strahovati od uzvrata. Usput, ovom prigodom čestitamo Osječanima na sjajnom rezultatu. Rugali su se, nisu znali tko je taj Osijek, sada su naučili. Bravo Osječani! Bit će teško obraniti taj rezultat, ali pobijedili ste bivšeg europskog prvaka i višestrukog prvaka Nizozemske. Vidimo se u nedjelju u Osijeku!

Što očekivati od te utakmice teško je reći. Nadamo se da će trener Cvitanović ekspresno raditi na uklanjanju ovih grešaka koje smo vidjeli u četvrtak i da će već u Osijeku sve to izgledati puno bolje. Slijedi nam paklenih mjesec dana - Osijek, Odds, Hajduk, Rijeka, utakmice playoffa... Tko preživi, pričat će.