nt1Na derbiju s Hajdukom sve po starom. Mi smo ih još jednom pobijedili, a oni razloge u porazu standardno traže u sucima. To je već postala tradicija, tako da se taj njihov izričaj nakon utakmice kolokvijalno naziva kmečanje. Ne sjećamo se kad su zadnji put izgubili utakmicu, a da za to nisu okrivili suce. Ako imaju primjedbi na suđenje i na jučerašnjoj utakmici, u kojoj su samo jednom uputili udarac prema vratima, onda je to već zabrinjavajuće. Nikad zasluženija pobjeda.

Iako smo "šepali" u prvih pet utakmica, probudili smo se u pravo vrijeme. Derbi je pokazao da se momčad ipak pomalo diže. Petev je uspio nanijeti veliku štetu, ali smo iz svega izašli neokrznuti, barem ako se gleda samo ova sezona. Dinamo je konačno bio goropadan, rastrčan i efikasan. Sve suprotno od onoga što smo pokazivali na početku sezone.

Igrači su pokazali da mogu igrati dobro kad se potpuno daju na travnjaku. Izgledali smo kao momčad više nego u svim dosadašnjim susretima. Istina je i dalje da je to daleko od dobroga, ali nećemo sad pobjedi gledati u zube. Ipak smo pobijedili najljućeg rivala i ponovo utišali splitsku ljetnu euforiju, baš kao i prije godinu dana kada smo protutnjali Poljudom u nezaboravnoj pobjedi 4:0.

Odlično smo ušli u utakmicu. Već od prvog sučevog zvižduka smo se nametnuli i djelovali jako motivirano, što nam se vrlo brzo isplatilo. Sve ste vidjeli. Prvo je zabio Ćorić, a petnaestak minuta prije kraja utakmice, u blitzkriegu od samo tri minute, posao su dovršili Olmo i Mr. Derby, po tko zna već koji put. Po mojoj računici ovo mu je bio osmi pogodak koji je postigao Hajduku. Sada ima jedan više od Fernandesa, ali to se već na sljedećoj utakmici između Dinama i Hajduka može promijeniti.

Nadamo se da će ubuduće trener Cvitanović više prilike davati Angelu Henriquezu, taktički izrazito korisnom igraču. Možda ga trenutno ne ide gol, ali ono po čemu je uvijek jednako dobar je igra u tranziciji i kreaciji napada. To smo i jučer imali priliku vidjeti u ono malo vremena što je proveo na travnjaku. Trebamo ga istrpjeti da podigne nivo igre na prijašnju razinu i ponovo postane Dinamov anđeo. Sigran sam da će nam se to isplatiti.

Jučer smo na prvom ovosezonskom derbiju promovirali naš novi desetmetarski transparent koji je dobio samo pozitivne kritike i koji nam je već na prvoj utakmici donio sreću. Na utakmici je bilo šest članova naše Udruge, a Miro i novi član Toni kupili su i godišnje ulaznice tako da je to ove godine ukupno 11 godišnjih ulaznica - Zorislav, Martin, Ivica, Filip, Mladen, Nenad, Jurica, Ivan, Miro, Toni i Damir. 

Dinamu hvala na sretnim trenutcima, a gostima također hvala. Dođite nam opet! Već u petak igramo novi derbi. Nadamo se kako ćemo svakom novom utakmicom biti sve bolji. Kako je to jučer izgledalo na i oko stadiona, pogledajte u fotogaleriji.

d olmo slavlje