semafor04Svaki pravi dinamovac koji drži do sebe mora znati gdje je bio na današnji dan prošle godine. Mi smo u caffe baru Plavac imali organizirano gledanje tekme Hajduk-Dinamo, a naši članovi Miki, Deni, Manuela i Sandra bili su u Splitu gdje su svjedočili najvećoj Dinamovoj pobjedi na Poljudu u samostalnoj Hrvatskoj. Hajduk nas je već poslovično dočekao u ljetnoj euforiji koju smo pred 30.000 ljudi utišali, baš kao i prije četiri dana. 

Na stadionu se tog vrućeg ljetnog dana skupio cili Split, žene i djeca, mlado i staro, dijaspora, turisti... no ništa nije moglo zaustaviti plavi stroj. Prvo je poluvrijeme bilo ispodprosječno, sve do sudačke nadoknade i genijalne akcije za prvi gol kada Ante Ćorić u maniri najvećih svjetskih majstora petom proigrava Marka Roga koji šalje loptu u mrežu nemoćnog Kalinića. 

ul04

U toj je utakmici posebno dominirao Marko Rog koji si je dodatno nabio cijenu prije odlaska u Napoli, a odličan je bio i Junior Fernandes koji je također zabio dva pogotka. Sjećamo se i 87. minute kada je Soudani sam išao prema domaćem vrataru, ali umjesto da loptu gurne Rogu za 0:5, on je odlučio sam završiti akciju i pucao je pored gola. Bilo mu je oprošteno jer se u početku sam hrvao s obranom Hajduka, stvarao im probleme, primao loptu između dvojice i trojice igrača, asistirao za drugi gol. Sasvim dovoljno.

Samo nekoliko dana nakon ove rekordne pobjede, osam članova naše Udruge išlo je u Salzburg na utakmicu play-offa za ulazak u Ligu prvaka. Bila je to večer za pamćenje i jedno od najljepših gostovanja.

A sada se zavalite u naslonjač i uživajte...