eddy maksimirVeć smo navikli da nam Dinamo u kvalifikacijama redovno priredi jednu užasnu utakmicu, no mislili smo da je to odrađeno protiv Oddsa i da se više neće ponoviti, no prevarili smo se. Protiv Oddsa smo bili loši, a ovo jučer je jako podsjećalo na tu utakmicu. Između te dvije europske utakmice bez većih smo problema riješili Rijeku i Hajduk pa smo svi očekivali da ćemo u pobjedničkom ritmu nastaviti i protiv Skenderbeua, međutim...

Usprkos tome što rezultat ide na ruku Albancima, koji su zabili pogodak u gostima, svima koji smo gledali utakmicu jasno je kako je Dinamo ukupno bolja momčad i da bi u uzvratu sa Soudanijem, Antolićem i Olmom to morali materijalizirati. Gotovo smo sigurni u taj scenarij.

Jučer je prvo poluvrijeme bilo za počupati svu kosu od muke. Opet smo si postavljali bezbroj pitanja bez odgovora. Zašto slabašni Ćorić u prvih 11, zašto Gojak na krilu dok nam je na klupi Fiolić, zašto vraćanje Hodžića u prvu postavu, zašto od početka ne igra Henriquez koji je taktički puno bolji igrač itd., itd.

Ponovno smo se uvjerili da kada ne igra jedan od dvojca Soudani-Fernandes onda je to jako loše jer ovog drugog dvostruko pokrivaju i drže ga daleko od gola. Očito su Skenderbeuovi skauti dobro proučili neke Dinamove snimke s prijašnjih utakmica.

U drugom je poluvremenu to ipak bilo puno bolje. Iako je Pavičić već u dvadesetoj sekundi drugog poluvremena napravio katastrofalnu grešku iz koje smo skoro dobili i drugi pogodak, ipak se on povukao malo natrag po loptu i postao spona koja nam je trebala u veznoj liniji da preuzmemo kontrolu nad igrom. On bar, za razliku od Ćorića, izgleda kao da želi igrati. Od tog smo trenutka počeli stvarati šanse, bilo je ubačaja, dugih lopti, prilika, ali sve do zadnjih sekundi lopta nije htjela u gol. 

Da izbjegnemo potpunu sramotu zajednički su se pobrinuli Fernandes, Henriquez i golman Skenderbeua. Nakon što je promašio jednu stopostotnu priliku za izjednačenje, Dinamov se anđeo ukazao u posljednjim trenutcima susreta i glavom poslao loptu preko crte. Ne možemo reći da je zatresao mrežu jer nije, ali to sada i nije važno. Ono što je važno za uzvrat je da Pavičić i Henriquez moraju početi utakmicu jer sve drugo bi moglo završiti katastrofom kakvu smo gledali u prvom poluvremenu. 

Ako budu igrali njih dvojica (ili eventualno Olmo) sigurni smo da ćemo ući u skupine Europske lige jer Dinamo je za klasu bolja ekipa. Mišljenja sam da se dvije utakmice zaredom ne mogu odigrati ovako loše, a vraća se i Soudani. Idemo po tu pobjedu!

Na kraju ću spomenuti i najboljeg igrača na terenu, a to je jučer bio naš mladi član Eddy koji je na teren izašao s igračima obje momčadi. Bio je to veliki dan za njega kojeg će sigurno pamtiti cijeli život. Eddy je na terenu bio mrtav-hladan kakav i treba biti nogometaš, za razliku od njegovog oca na tribini koji dva dana prije utakmice nije spavao od treme :)

Na utakmici je bilo 10 članova naše Udruge, a kako smo se proveli u Zagrebu možete pogledati u fotogaleriji.

eddy tekst