adios junior Isti ovakav naslov stavio sam u siječnju ove godine jer smo se već jednom oprostili od Juniora Fernandesa. Osam mjeseci kasnije ponovno se opraštamo, no ovaj put zauvijek. Iako su svi mediji objavili ovu vijest, na službenim stranicama Dinama još se uvijek nisu oglasili. Nešto se čudno događa, jako čudno. Kada smo svi mislili kako je prijelazni rok završio, sve nas je šokirala prodaja Fernandesa i to u velikoj tajnosti.

Ovo je vjerojatno najgori prijelazni rok ikada. Već sada se osjete posljedice ispadanja iz Europe jer se krenulo s velikom štednjom. Prvo smo se riješili skupih Sammira, Guilhermea, Schildenfelda, Machada i Goncala, a sada i Fernandesa. Prvo smo ga potjerali jer nije bio dobar, ljetos smo ga vratili i bio je među najboljima, a sada smo ga konačno prodali. Još se ne znaju detalji, ali navodno nije htio potpisati novi ugovor pa smo ga brže bolje prodali u klub u kojemu je bio na posudbi i to u trenutcima kada više nikoga ne možemo dovesti.

Odavno nam je jasno da se mora prodavati kako bi klub bio samoodrživ, no je li ovo bio pravi trenutak? Je li ovaj kadar što je ostao dovoljan za osvojiti naslov? Nemamo bekove, nemamo kilera, nemamo fantazistu u sredini terena. Pred nama su sad nešto lakše utakmice na papiru, a do kraja godine na Maksimiru igramo sa Osijekom i Rijekom, dok u goste idemo Hajduku. Ako sve bude po planu, prvo bi mjesto trebali zadržati do zimske stanke, a onda se ozbiljno pojačati. Do tada će zaigrati Ademi, a i Gavran bi trebao sletjeti u Maksmir.

Svjesni smo da je Junior imao svoje mušice i da je igrao samo kada se njemu igralo, ali puno je puta pokazao svoju kvalitetu i odlučio neke jako važne utakmice. Taj je igrač stvarno "čudna biljka". U Dinamo je stigao još u srpnju 2013. i do danas ne da nije naučio hrvatski jezik, nego se i dalje bori s osnovnim pojmovima, što nikako ne dolikuje nogometnom profesionalcu.

Često se ljutio, bio odsutan i svojeglav, mahao bi rukama, voljni moment često mu nije bio na potrebnoj razini, ali zauvijek ćemo pamtiti pogotke Arsenalu u Ligi prvaka, Salzburgu u kvalifikacijama za Ligu prvaka i čak šest pogodaka Hajduku (Dinamo-Hajduk 5:0 gol, Dinamo-Hajduk 2:1 gol, Dinamo-Hajduk 4:0 dva gola, Hajduk-Dinamo 0:4 dva gola).

Junior, hvala ti na svemu i sretno!

adios junior big