sretan rodjendan maestroDanas 32. rođendan slavi najbolji vezni igrač na svijetu. Karijeru je započeo u mlađim uzrastima NK Zadar, a 2000. godine, sa svega 15 godina, stiže u Dinamo. Nakon posudbi u Zrinjski i Inter iz Zaprešića, zbog odličnih igara Dinamo ga vraća s posudbe početkom 2005. godine te ubzo postaje jedan od glavnih igrača u momčadi. U klubu se zadržao do 2008. kada prelazi u Tottenham, a danas je standardni igrač najboljeg kluba na svijetu. Sretan ti rođendan, maestro!

Puno je godina i utakmica prošlo otkako je Luka naganjao loptu po bosanskohercegovačkim travnjacima, da bi danas bio najbolji vezni igrač na svijetu. Iako je prošao tridesetu, bez oklijevanja možemo reći da igra u životnoj formi. Luka je jedina konstanta koja ne blijedi i vrlo rijetko nije na visini zadatka. Kroz cijelu svoju karijeru dobivao je bezbroj individualnih priznanja. U izrazito zahtjevnoj Premier ligi BiH 2003. godine dobio je priznanje za najboljeg igrača sezone, godinu dana kasnije uslijedio je trofej za "nadu Hvatske", da bi 2007. od kapetana HNL prvoligaša bio proglašen najboljim igračem lige.

Godinu poslije dobio je žutu majicu Sportskih novosti kao najbolji igrač prvenstva, a usporedno je dobio i priznanje Večernjeg lista za najboljeg nogometaša Hrvatske. To je priznanje dobio u čak četiri navrata. Na Euru 2008. uvršten je u idealnu jedanaestoricu prvenstva. Kao najboji igrač Hrvatske, po izboru nogometaša i trenera, Luka je već četiri godine nedodirljivi laureat, a prvo veliko španjolsko priznanje zaslužio je 2014. godine. U Španjolskoj je bio najbolji zadnji vezni, uvršten je u najbolju jedanaestoricu svijeta, osvojio je tri Lige prvaka... Sve je ovo sam zaslužio.

Novi ugovor s Realom potpisao je do 2020. godine što je vrlo jasan znak koliko Luku cijene u njegovom klubu. Po mom skromnom mišljenju, Luka je, uz Dražena Petrovića i Janicu Kostelić, najveći hrvatski sportaš svih vremena. Svaka čast svim ostalim velikanima hrvatskog sporta, ali ovaj trojac je vrh vrhova. Za Dinamo je Luka odigrao 130 službene utakmice u kojima je zabio 33 pogotka. Luka, sretan ti rođendan i drago nam je što si naš!

preko trnja do zvijezda