gospodin u rukavicamaDinamo je oduvijek po tradiciji imao vrsne čuvare mreže. Danas je broj 1, ili točnije broj 40, mladi Dominik Livaković čije vrijeme tek dolazi. Za Dinamo je debitirao 2. listopada 2016. u derbiju protiv Hajduka koji je završio bez pogodaka. Od tada je naš prvi golman. Iako su mu tek 22 godine, iza sebe ima oko 150 seniorskih utakmica i budućnost je našeg kluba. Ovo je simpatična priča o gospodi u rukavicama koji čuvaju našu mrežu.

Livakovićevo vrijeme tek dolazi. Još će puno vode proteći ispod Savskog mosta dok Dominik dođe u najbolje golmanske godine. Ovo je priča o tome kako Dominik, a i drugi naši golmani, voli usrećiti svoje navijače. 1. travnja ove godine Bračun i ja smo bili u Zagrebu na utakmici između Dinama i Osijeka. Po završetku utakmice smo se spustili do svlačionica i pričekali igrače.

S nama je na utakmici bila i Bračunova kćer Ivana koja, osim što je velika navijačica Dinama, obožava Livakovića. Kada je Livakovć izašao iz svlačionice pitali smo ga bi li mladoj navijačici poklonio svoj dres. On se bez razmišljanja vratio u svlačionicu i poklonio joj dres s utakmice Lige prvaka.

Znam da to često čini, a i sam je kolekcionar dresova. Najvrijedniji mu je onaj sa zadnje utakmice Lige prvaka protiv Juventusa kada mu je jedan od najvećih svih vremena, Gianluigi Buffon, poklonio potpisani dres s posvetom.

dominik avion

Prije dva dana isto je to napravio u Imbriovcu gdje smo igrali Kup utakmicu. Domaćim je igračima poklonio svoj dres i rukavice. Razgovor je tekao otprilike ovako:

- Dominik, hoćeš ulaziti drugo poluvrijeme?

- Mislim da neću.

- Pa, možeš mi onda, molim te, darovati rukavice za brata? On je golman Borca.

- Mogu, zašto ne?

I Zoran Vlah, golman Borca iz Imbriovca, dobio je rukavice. Radi se o kolekcionaru koji u svojoj kolekciji čuva rukavice od Handanoviča, Pletikose i one s potpisom Schmeichela. Drago nam je što u momčadi imamo takve igrače kojima nije teško pokloniti dres, ili u ovom slučaju rukavice, svojim vjernim navijačima.

Ja u svojoj kolekciji čuvam rukavice Antonija Ježine u kojima je branio Kup utakmice protiv Hajduka prije dvije godina kada smo ih izbacili s ukupnih 6:0 (2:0 u Splitu i 4:0 u Zagrebu), te dva potpisana golmanska dresa Adriana Šempera. Plavi kutić, u kojemu čuvam baštinu, uskoro će biti bogatiji za još jedan dragocjeni suvenir jer mi je naš drugi golman, Danijel Zagorac, obećao pokoniti svoje rukavice na jednoj od sljedećih utakmica. To su gospoda u rukavicama.

golmani pokloni