ademi listopadNakon što je Hrvatska sinoć pobijedila Ukrajinu i izborila dodatne kvalifikacije, okrećemo se HNL-u. Pred Dinamom su tri paklena tjedna u kojima igramo tri derbija zaredom. U subotu nam dolazi Osijek, zatim idemo Hajduku, a listopad ćemo zaključiti utakmicom protiv Rijeke. Naravno da kao navijači očekujemo sve tri pobjede i maksimalnih 9 bodova, no bit ćemo zadovoljni i sa 7. Jedan je remi dopušten.

Hrvatska nas je za sada riješila briga, Dinamo je prvi na tablici bez ijednog poraza, imamo prvog strijelca lige, nakon dvije godine neigranja vraća nam se Arijan Ademi, pred nama su tri derbija... Sve su to dovoljni razlozi da jedva čekamo nastavak prvenstva.

Nadamo se da je trener Cvitanović dobro iskoristio ovu reprezentativnu pauzu i da ćemo upravo sad pred najteže ispite u tekućoj sezoni biti još bolji i efikasniji. Rezultat je do sada bio dobar, ali osim rezultata od Dinama očekujemo i spektakl. Ako do kraja mjeseca osvojimo tih sedam bodova, to će značiti da smo se konkurentima još više odvojili na ljestvici i da mirno plovimo prema naslovu prvaka. O porazima nećemo ni razmišljati jer bi oni ponovno uzburkali maksimirske vode.

Protiv Osijeka, koji je prvi na redu, bit ćemo jači za Ademija koji se jučer vratio nogometu nakon dvije godine i odmah svima pokazao kako nije zaboravio igrati nogomet. Za samo šest minuta, koliko je proveo u igri, zabio je spektakularan gol. Ademi nam je bio najbolji igrač prije suspenzije, a i opet će biti. To nam je trenutno najveće moguće pojačanje i nadamo se da ćemo ga vidjeti barem jedno poluvrijeme već u subotu.

Protiv Osječana smo do sada odigrali 80 utakmica u Hrvatskoj nogometnoj ligi u kojima smo zabilježili 56 pobjeda, 18 neriješenih ishoda i 6 poraza. U zadnjih deset utakmica zabilježili smo 7 pobjeda, 2 remija i 1 poraz, uz gol razliku 18:5. Krećemo u sprint koji nas može sasvim približiti naslovu prvaka. Listopad će reći veliku istinu o ovoj ekipi. Mi ćemo biti na utakmicama protiv Osijeka i Rijeke.