odlalak naslovPrvi smo u Prvoj ligi gdje imamo najboljeg strijelca Soudanija, prvi smo i u Drugoj ligi gdje  imamo najboljeg strijelca Miklića, u prvenstvu nakon 14 kola još uvijek ne znamo za poraz, a za vikend smo na koljena bacili branitelja naslova i to drugi put u sezoni.  Šampionski kročimo prema naslovu. Na stadionu je bilo oko 10.000 gledatelja, a među njima i osam članova naše Udruge: Kiris, Jurišić, Baltić, Jasko, Eddy, Bračun, Krasić i Najmenik.  

U velikom derbiju pobijedili smo Rijeku 3:1 i tako povećali prednost na velikih i nedostižnih devet bodova prednosti pred Rijekom i Hajdukom, dok Osječanima bježimo sedam bodova. Prošle je sezone Dinamo igrao u Ligi prvaka gdje se trošio fizički i psihički te zbog toga nakon 11 godina ostao bez trofeja. Sada je situacija obrnuta i Rijeka plaća cijenu nastupa u Europi, dok smo mi dočekali i mjesec studeni, a da još uvijek nemamo nijedan poraz. 

Za razliku od derbija na Poljudu, ovaj smo put odigrali puno agresivnije. Ono što nije bilo dobro je ulazak u utakmicu jer nam je ovo već treći derbi zaredom kako nam protivnik zabija prvi gol. Nakon Osijeka i Hajduka prva je zabila i Rijeka. Unatoč tomu, ipak smo preokrenuli rezultat i ponovno pobijedili prvaka pa ovaj put nećemo o lošim stvarima kojih je itekako bilo. 

Detonator velike pobjede po tko zna koji put bio je Mr. Derby. Rijeka  mu je definitivno najdraža mušterija jer je ovo već trinaesti pogodak koji im je postigao čime se izjednačio s velikim Slavenom Zambatom. On je klasa, čovjek preokreta, igrač odluke. Na krilima njegove igre i njegovih golova napravili smo veliki korak prema povratku pehara u naše vitrine. Šampanjac smo već stavili na hlađenje. 

Soudani se sada nalazi sam na vrhu ljestvice strijelaca s 10 pogodaka, a slijede ga Heber s 8 i Gavranović, kojeg uskoro očekujemo u plavom dresu, sa 6. Osim Soudanija, jako se svidio i Olmo kojemu očito bolje leži igra iza napadača, nego na krilu. Dobri su još bili kapetan Ademi, strijelac prekrasnog pogotka Moro te Rrahmani koji je prvi put zaigrao na bočnoj poziciji. Nije odigrao nešto spektakularno, ali je odigrao solidnu partiju. Valjda nam se nakon Stojanovića i njegovih igara svatko čini dobar.

Poslije utakmice otišli smo ispod južne tribine čestitati igračima, a naš mladi član Eddy pokupio je potpise. Bili smo sa Soudanijem, Benkovćem, Ademijom, Morom, Leškovićem, Sigalijem, Henriquezom, Doumbijom... Eddy je rekao kako mu je to bio najljepši dan u životu, čak ljepši od onoga kada je na utakmici sa Skenderbeuom izašao s igračima na maksimirski travnjak. Drago nam je što smo mu mogli ispuniti tu veliku želju da skupi potpise i fotografira se s igračima. Sigurni smo da to nikada neće zaboraviti.

Nakon niza od tri derbija slijedi nam kup utakmica u Novigradu te prije reprezentativne stanke prvenstveni okršaj u Koprivnici kod Slaven Belupa.

FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE U FOTOGALERIJI!