brotnjo naslovHercegovina je oduvijek disala plavo. Oni malo stariji možda se još sjećaju transparenta "UVIJEK VJERNI DINAMU - NAVIJAČI IZ ZAPADNE HERCEGOVINE" koji je bio preko cijele istočne tribine. Predsjednik Dinama, Mirko Barišić, rekao mi je na Plavoj noći u Orahovici kako je znao da u Slavoniji i Orahovici navijači vole i žive za Dinamo, ali da je ljubav koju Dinamo godinama doživljava na pripremama u Hercegovini nemjerljiva. Tamo ih grle i ljube na svakom koraku.

Za mnoge su ljude navijači nogometnih klubova samo masa ili pojedinci koji se na utakmicama deru, skaču, psuju, tuku s protivničkim navijačima, prave nered na i oko stadiona i sl. Nažalost, mnogi primjeri govore tome u prilog, no ima i navijača koji nose svoj klub u srcu, podupiru ga bez obzira na stanje na ljestvici, sakupljaju suvenire, znaju sve rezultate napamet, svoj klub vole najviše na svijetu. Jednostavno uživaju u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Takvi su navijači iz Udruge navijača Dinama iz Brotnja koja je osnovana prije četiri godine. Nastala kao inicijativa nekolicine entuzijasta i ljubitelja plave boje prve korake ostvarila je na osnivačkoj skupštini 2. 12. 2013.

orahovica brotnjo

Više na istoku nema onog velikog transparenta iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, ali ste možda uz naš transparent primijetili dva manja koja su gotovo na svakoj većoj Dinamovoj utakmici. Imao sam čast upoznati te dečke i stvarno im se moram nakloniti do poda. Oni zbog Dinama prijeđu i po 1000 kilometara. Ništa im nije teško kada je Dinamo u pitanju.

brotnjo varazdin

Prije nekoliko su dana imali Godišnju skupštinu na koju su bili pozvani i članovi naše Udruge, no nažalost nismo bili u mogućnosti odazvati se, što ne znači da ih u budućnosti nećemo posjetiti. Na toj je skupštini za predsjednika izabran moj prijatelj i Dinamov povjerenik Mario Primorac, za dopredsjednika Dario Dada Pehar, a za tajnika još jedan moj prijatelj Mario Maša Paponja. U ponedjeljak sam na poklon dobio i njihov prekrasni zidni kalendar koji sam s ponosom stavio u svoj Plavi kutak.

brotnjo kalendar

Pozdravljamo sve članove Udruge navijača Dinama iz Brotnja i sve dinamovce u plavoj Hercegovini. Vidimo se vrlo brzo!