or sigaliiNakon Antolića i Henriqueza, plavu je svlačionicu ovih dana napustio i Leonardo Sigali. Simpatični Argentinac vratio se u svoju rodnu zemlju gdje će nastaviti nogometnu karijeru, a jučer je poslao kratku poruku svim članovima naše Udruge i to na hrvatskom jeziku. Sigali se zahvaljuje svim navijačima iz Orahovice na podršci njemu i Dinamu. Kako se oprostio sa suigračima i čelnicima kluba, tako se oprostio i s najvjernijim navijačima. Leo, hvala ti na svemu!

Neke igrače jednostavno zavolite. Prirastu vam srcu. Jedan od takvih svakako je Leonardo Sigali. Skroman i profesionalan ostao je cijelo vrijeme svog boravka u Zagrebu. Za Dinamo je potpisao u ljeto 2014. godine i u te je tri godine skupio 128 utakmica u kojima je postigao 8 golova. Imao je sjajan debi protiv Rijeke u Superkupu kada je u svojoj prvoj utakmici odmah zabio pogodak.

Rođen je 28. svibnja 1987. u Argentini gdje je i proveo veći dio svoje igračke karijere. Njegove igračke kvalitete uočio je Villarreal koji ga je kupio u ljeto 2007. U Dinamo je došao iz Godoy Cruza. S Dinamom je osvojio četiri trofeja - dva naslova prvaka Hrvatske i dvije titule nogometnog Kupa. Jedan od rijetkih stranaca koji je vrlo brzo naučio hrvatski jezik čime je pokazao koliko cijeni klub i državu u koju je došao.

Dinamo će za Sigalija inkasirati 2 milijuna dolara što je za 30-godišnjeg igrača vrlo dobar iznos, a Racing će dobiti vrlo zahvalnog i pouzdanog igrača. Sigali je sudjelovao u nekim nezaboravnim pobjedama kao što su: Red Bull Salzburg-Dinamo 1:2, Dinamo-Arsenal 2:1, Dinamo-Hajduk 4:0 (prvenstvo), Dinamo-Hajduk 4:0 (Kup), Hajduk-Dinamo 0:4...

Leo se često poslije utakmica volio družiti s navijačima. Uvijek bi vrlo rado pristao na razgovor i fotografiranje. Predsjedniku Udruge poslije jedne utakmice poklonio je i svoj dres. Bio je i ostao gospodin u kopačkama. Leo, hvala ti na svemu i sretno u nastavku karijere!

sigali udruga