pripreme sahtarPolusezonu smo završili bez ijednog poraza u natjecateljskim utakmicama. U novu smo godinu ušli s rekordnih 50 bodova. Zabili smo najviše golova i primili najmanje, no iako smo pobijeđivali i rušili rekorde, uvijek bismo ostali nekako prazni nakon prikazane igre. Rezultati su često bili bolji od dojma i izvedbi. Dinamo se trenutno nalazi na pripremama u Turskoj gdje gledamo jedan sasvim drugačiji Dinamo. Danas je pao Šahtar.

Iako prijateljske utakmice nisu nikakvo mjerilo i rezultat nije bitan, na ovim pripremama gledamo jedan sasvim drugačiji, agresivniji Dinamo. Upravo onakav kakvog želimo. To je ono što je jesenas često izostajalo. Obrana izgleda daleko bolje nego je bila početkom sezone, igra i protok lopte znatno su brži, napad je efikasniji.

Danas smo u trećoj prijateljskoj utakmici savladali ukrajinski Šahtar 1:0. Vidjeli smo jednu solidnu igru i maksimalno zalaganje. Evidentno je htijenje i dobar pristup. Čini se da smo na ovim pripremama dobili prvi sastav, mada su i pričuve pokazale jako dobru igru u drugom poluvremenu. Uostalom, pobjednički je gol i pao u 68. minuti kada su u igru ušli pričuvni igrači. Strijelac je po drugi put na ovim pripremama bio Armin Hodžić kojega je izgleda jako motivirao dolazak Marija Gavranovića. To je jako dobro i za njega i za sve nas.

Soudani se dosta trudi, ali nekako se čini da ga je malo "poljuljao" ovaj prijelazni rok koji još uvijek traje. Još uvijek nije onaj pravi, ali je već puno puta pokazao i dokazao da je pravi profesionalac i pitanje je trenutka kada ćemo ga ponovno gledati u njegovim standardnim izdanjima. Notthingham Forest nije za Soudanija. Ako već treba otići, zaslužio je puno bolji klub od engleskog drugoligaša, pa se nadamo da će ipak ostati u Dinamu gdje mu ništa ne fali. On je jednostavno nezamjenjiv. On je prvo ime Dinama i praktički brand našeg kluba. Jednom riječju legenda.

Za golmane je teško reći koji je u boljoj formi. I Livaković i Zagorac vrhunski su golmani. Tu nema problema. Lešković je danas bio odličan i to je ono što nas veseli, pogotovo ako od transfera Jedvaja ništa ne bude. Za Gavranovića smo znali da je pakleni igrač, a svidjeli su se i mladići Muhar, Marin i Đurasek. Nekako se čini da je još uvijek problem desni bek i desetka. Prijelazni rok je dug pa se nadamo da bi i to mogli uskoro riješiti, ako ne sada, onda u ljetnom prijelaznom roku.

Individualne kvalitete tu su već godinama. I danas je tako, a ono što u budućnosti očekujemo da budemo rame uz rame ekipama kao što su, npr. Šahtar, Basel ili Anderlecht.

Utakmica protiv Šahtara bila je treća po redu. Prvo je s 4:0 stradao Ordabasy, a potom je Zorja uspjela izaći neporažena odigravši 1:1. Do kraja priprema u Turskoj igrat ćemo protiv danskog Sonderyjska (27. siječnja) te makedonske Škendije (30. siječnja). Modri će u Turskoj biti do kraja siječnja, kada se vraćaju u Zagreb.

hodzic marin muhar