poker osijekBilo je pravo zadovoljstvo biti u subotu u Osijeku. Na stadionu gdje nitko ove sezone nije osjetio slast pobjede, Dinamo je dokazao moć i uvjerljivom pobjedom od 4:2 otvorio proljetni dio sezone. Sve to sada izgleda puno bolje nego jesenas. Do zadnjih 15-ak minuta igrali smo najbolji nogomet u zadnjih šest mjeseci. Realizacija je bila odlična jer nije lako Osijeku zabiti četiri komada na njegovom terenu. Otkako idemo na utakmice u Osijek, to nam je uspjelo tek nekoliko puta.

Dinamo je u stilu nastavio tamo gdje je stao u prošloj godini, a sve bi to moglo biti i još puno bolje jer je roster sve snažniji. Pozitivne smo promjene vidjeli već na pripremama u Turskoj, a sada smo se u to uvjerilo i uživo. Igra se puno brže, radi se presing na protivnika, dobro se izlazi prema naprijed s petoricom ili čak šestoricom igrača, realizacija je puno bolja.

Soudani je opet bio maestralan. Kakav taj dečko ima odnos prema svetom dresu. Svaka čast! Jako dobri još su bili Livaković, Olmo te posebno Ademi. Pa čovjek je pauzirao dvije godine, a igra najbolji nogomet u karijeri. Novost je da je sada opasan i prema naprijed. Ovo mu je bilo prvi put u životu da je zabio dva pogotka na jednoj utakmici. Čestitke i njemu!

Pitanje je zašto smo neshvatljivo pali pred kraj utakmice? Zašto je došlo do raspada sistema? Upravo zbog takvih grešaka već godinama primamo pacerske golove u Europi. Ok. Benković je bio ozlijeđen, Lešković dugo nije igrao (s Benkovićem u paru igrao samo jednu utakmicu), Lecjaks se poskliznuo kod prvog gola... Ovaj put nas nije koštalo, ali ne smije nam se ovo više ponoviti. Ovako opuštanje je neoprostivo i neka nam ovo bude škola za ubuduće.

Jedan smo korak prema naslovu bliže. Sljedeći na redu je najdraži gost. Ove smo sezone s njima igrali dva puta i zabilježili jednu pobjedu i remi, uz gol razliku 5:3. Ništa drugo osim pobjede nas ne zanima.

Vidimo se u nedjelju na Maksimiru!