snjesko bijelicPred nama je najveći hrvatski derbi, a vani je prava zimska idila. Jučer je snijeg padao u Zagrebu, a danas i kod nas u Slavoniji. I tako, dok je jednima zadao muke, druge je razveselio. Kako će vrijeme biti u nedjelju još ne znamo, ali to ionako nije važno jer ćemo bez obzira na vrijeme i u nedjelju biti na svojoj istočnoj tribini i pjevati: ''Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad, Maksimir slavi prvi smo prvi sad''. U nastavku pogledajte kako su nekada igrači, treneri i navijači čistili snijeg s terena.

snijeg u maksimiru1

1986. GODINA

Nogometaši Dinama dali su svoj doprinos u otklanjanju snijega s glavnog terena, a čitavom je akcijom čišćenja rukovodio trener Ćiro Blažević koji je aktivirao sve Dinamove selekcije, od juniorske do seniorske.

Zanimljivo da se na fotografiji vidi i legendarni Žuti kako čisti snijeg s terena. Ubrzo nakon toga Ćiro ga je potjerao u Beograd i tako omogućio Crvenoj zvezdi da postane europski prvak. Trenersku diplomu još uvijek nije pojeo.

 1985. GODINA

Malo je klubova koji među svojim vjernim navijačima imaju i takvih fanatika koji su, usprkos poodmakloj dobi, spremni učiniti sve, pa i razgrtati snijeg s tribina ako treba samo da bi pomogli svom klubu.

Takav je bio naš član Vjekoslav Koren, tada čili 76-godišnjak koji se pred utakmicu s Partizanom javio upravitelju našeg stadiona Viktoru Lengleu i ponudio se da pomogne čistiti snijeg na stadionu. I dok se u klupskoj dvorani održavao sastanak s povjerenicima, deda Koren se prihvatio lopate i otklanjao snijeg s tribina kako bi Dinamovim navijačima i ostalim gledateljima bilo udobnije. 

Tako se na djelu dokazuje privrženost svom klubu. I još nešto. Davno, još prije rata, on je kao mladić stjecao "praksu" čisteći snijeg i na igralištu Građanskog. Možete li to danas zamisliti?

deda koren