haj18 0 1Još je jedan derbi iza nas. Iako su igrači Hajduka uputili samo jedan udarac u okvir gola, i to im je bilo dovoljno da kući odu s 3 boda. Sve rasparve je li Letica igrao rukom izvan šesnaesterca, je li bio jedanaesterac ili nije, je li isključenje opravdano u ovom je trenutku nevažno. Hajduk je pobijedio i mi im čestitamo. Nećemo sad kmečati i kao oni uvijek tražiti opravdanja za poraz. Ovo nam je drugi poraz od Hajduka u zadnje tri utakmice na Maksimiru i to je ono što nas brine.

Jučer smo se pošteno smrzli na Maksimiru, ali nije nam ni prvi ni zadnji put. Sve bi to puno lakše podnijeli da se pobijedilo, ili da se barem nije izgubilo, a ovako...

Nismo izgledali dobro. Ni taktički ni psihološki nismo bili spremni za derbi. Naši su igrači djelovali zbunjeno i nervozno, bez ideje, maštovitosti i konkretnosti. Sve je to izgledalo jako loše. Imati na krilima Soudanija i Olma protiv Formitschowa i Juranovića na drugoj strani i izgubiti utakmicu djeluje nestvarno. Osijek nas je malo zavarao, ali ako ćemo biti realni mi imamo problem još od prošlogodišnjih kvalifikacija za Europsku ligu kad smo jedva prošli norveške amatere i ispali od Albanaca. Taj problem postoji i dalje i još uvijek nije riješen.

Kako je Petevu pošlo za rukom izgubiti od Hajduka na Maksimiru nakon devet godina, isto to je uspio i Mario Cvitanović. Možda je on dobar čovjek, dinamovac od glave do pete koji 24 sata živi nogomet, ali to očito nije dovoljno. Dinamo i dalje ne izgleda dobro. Priznajemo da mu je ovo tek prvi poraz, ali nije smio izgubiti od Hajduka. Mogao je izgubiti bilo koju drugu utakmicu, samo ne od Hajduka. To je neoprostivo i po tome će, kao i Petev, ostati zapamćen.

Ovakva će igra biti dovoljna za osvojiti naslov prvaka, možda i za dvostruku krunu, ali ništa više od toga. Ne smijemo se zanositi da ova ekipa nešto može napraviti u Europi jer smo se i jučer uvjerili da u njoj ima igrača koji su zalutali u plavu svlačionicu. Neću ih imenovati, ali ako ste gledali bilo koju Dinamovu utakmicu u zadnjih šest mjeseci vjerojatno znate o kojim se igračima radi. Oni koji su ih doveli u Dinamo trebali bi se ostaviti nogometa i potražiti neki drugi posao. Za ovaj očigledno nisu.

Nećemo zbog jednog poraza okrenuti klubu leđa, ali smo jako razočarani. Iza nas je još jedna neprospavana noć. Ne preostaje nam ništa drugo nego se pokriti ušima i čestitati pobjedniku. Primili smo pacerski (dinamovski) gol, a uspjeli promašiti 3 zicera i jedanaesterac. Bolje nismo ni zaslužili.

Na stadionu je bilo sedam članova naše Udruge (Zorislav, Yasko, Eddy, Bračun, Filip, Toni i Damir). Svaka čast svima koji su po onoj hladnoći došli podržati naš Dinamo. Nekoliko slika možete pronaći i u fotogaleriji.

trans haj