polufinale rijeka3 0Jučer smo proveli ugodno popodne na sunčanom Maksimiru. Zaista smo mogli uživati jer kada prvaka pobijediš 3:0 teško je ne biti zadovoljan. U 90 minuta gotovo nam nisu stvorili šansu pa se može reći da je trener dobro postavio igru. Pod Nikolom Jurčevićem u tri utakmice još nismo primili gol, a zabili smo ih pet. Ima tu još dosta mjesta za napredak, ali ovom smo si pobjedom osigurali miran završetak sezone. Idemo po dvostruku krunu.

Umjesto da se danas govori o velikoj pobjedi Dinama, hrvatska piskarala opet udaraju po našem klubu. Ovo više nije smiješno, ovo je degutantno. Pa dokle više? Hoće li se netko iz kluba oglasiti i reći dosta je ovog iživljavanja ili ćemo i dalje glumiti gospodu i držati se one Psi laju, karavane prolaze? Pa možemo li mi samo jedanput pobijediti Rijeku ili Hajduk, a da im za to nisu krivi suci? 

Ne pada mi napamet pregledavati snimke iz svih kuteva i analizirati sudačke pogreške, ali imam potrebu reći da je jučer sudac u 44. minuti isključio Bradarića zbog namjernog igranja rukom i opravdano dosudio jedanaesterac ne bi bio sporan njegov drugi žuti karton u drugom poluvremenu. Znači prvo je oštećen Dinamo. Da je sudac isključio Leticu zbog igranja rukom izvan 16 metara Hajduk ne bi dao gol. Znači i ovdje je prvo oštećen Dinamo.

Kada nama u Rijeci nakon 20 minuta isključe Leškovića i ne dosude nam očigledan jedanaesterac, onda to spada u slobodno sudačko uvjerenje i gledali smo sjajnu nogometnu predstavu, a kada Dinamo pobijedi 3:0, bez da nam protivnik zapuca prema golu, onda je za to kriv sudac. Ma, ajte svi k vragu!

Stvarno se čovjeku zgadi sve to čitati i slušati. I onda umjesto da nas sve to ujedini, umjesto da se svi skupa tome usprotivimo, na stadionu se skupi nešto više od 6000 gledatelja, a BBB su opet u nekom svom bojkotu. Tko zna kojem po redu.

Novinari, od koji 90% ne navija za Dinamo, uspjeli su u svom naumu. Nakon dugogodišnjeg konstantnog pljuvanja po Dinamu, mnogi su odustali od dolaska na stadion i danas smo tu gdje jesmo. Mi pravi navijači nikada ga nećemo napustiti i bojkotirati. To smo već bezbroj puta dokazali. 

Jučer je na Maksimiru bilo 6 članova naše udruge, a jednoga posebno želim istaknuti. To je naš mladi član Eddy koji je u Zagreb išao pod visokom temperaturom. Prije polaska je popio sirup i izdržao cijelu utakmicu da bi ga na povratku temperatura totalno savladala pa je na putu kući cijelo vrijeme spavao. To je pravi navijač. To se zove ljubav prema klubu. To ne može promijeniti ni Alač, ni Redžić, ni Holiga ni sva ostala piskarala koja mrze Dinamo. Eddy i članovi naše udruge najbolji su dokaz za to.

eddy rijeka