vc 2018naslovKažu da na mladima svijet ostaje. Jučer je u Vinkovce išlo devet članova naše udruge, od toga čak troje djece. Dok za Eddyja možemo reći kako je već poznati navijač, jučer su svoje vatreno krštenje imali naši sedmogodišnji Jakov i Martin koji su prvi put Dinamo gledali uživo. Teško izborenom pobjedom još smo jedan korak bliži naslovu. Slijede nam tri derbija protiv Osijeka, Hajduka i Rijeke, a vrlo brzo i finale Kupa.

Bila je to još jedna teška i negledljiva Dinamova utakmica. Kada smo već očekivali ponovni kiks, ukazao se Soudani i podsjetio tko je najbolji igrač HNL-a. Jučer je sam pobijedio Cibaliju. Teško je reći koji mu je gol bio ljepši - volej u suprotni Šubarićev kut ili minijatura pri kraju utakmice kada se driblingom riješio dvojice igrača i sigurno pogodio za konačnih 2:0. Tako smo bez neke igre do bodova došli na individualnu kvalitetu Soudanija. Malo je igrača u HNL-u koji su toliko puta riješili utakmicu kao što je to učinio El Arabi Hilal Soudani. 

Ovakav Dinamo teško je i zamisliti bez njega jer je on igrač koji donosi prevagu u svakom smislu. I jučer smo se uvjerili po tko zna koji put kako neki igrači nemaju mjesta u Dinamu. Samo da izguramo s ovim sastavom do kraja te da nekako osvojimo dvostruku krunu, a onda se zahvaliti nekim igračima. Taman kad pomislimo kako su se neki igrači trgnuli, oni nas ponovno razočaraju i igrom i pristupom.

Jednostavno je nedopustivo da protiv najlošije ekipe u ligi strepimo do samog kraja. To se klubu kalibra Dinama ne smije dogoditi. I dalje imamo veliku prednost, ali ne smije biti opuštanja dok god ne osiguramo naslov. Neki igrači nikako da to shvate, a drugi jednostavno nisu dorasli. Prvenstvo se odlučuje u sljedeća tri kola.

Sramotan ispad Vinkovčana bio je nakon utakmice prilikom ulaska u tunel kada su izvrijeđali našeg najboljeg igrača, a i članovi naše udruge imali su male neugodnosti i tijekom i poslije utakmice jer se domaćinima nije svidjelo naše slavlje i što imamo Dinamova obilježja. Budala je uvijek bilo i uvijek će ih biti. Kupili smo 7 ulaznica, u njihovom kafiću popili nekoliko rundi, redovito dolazimo na Dinamove utakmice u Vinkovce te i na taj način pomažemo Cibaliji, ali ćemo ubuduće razmisliti hoćemo li više dolaziti.

Uglavnom smo uvijek bili lijepo dočekani i nikada nismo imali problema, ali radi nekoliko budala ćemo dobro razmisliti kada ćemo opet u Vinkovace na utakmicu. Najgore od svega je što su s nama bila djeca i sve to morala slušati i gledati. Ono što je sigurno da se u Vinkovce vraćamo već sljedeći mjesec, ali na finale Kupa.

vc18big