speharom svlacionicaU subotu smo bili na promociji naslova prvaka. U lijepoj, ugodnoj i nadasve pozitivnoj atmosferi, Dinamo je pobijedio zaprešićki Inter 3:1 i pred 8.000 svojih najvjernijih navijača proslavio 19. naslov prvaka u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Prvaci su napokon lijepo bodreni od navijača koji su lijepo ispunili istočnu i zapadnu tribinu, a lijepa večer u Maksimiru završena je decentnim, ali efektnim vatrometom.

Unatoč turbulentnom razdoblju u posljednjih nekoliko tjedana, kraj sezone dočekali smo s osmijehom na licu. Dinamo je jučer potvrdio naslov prvaka Hrvatske i u konkurenciji juniora te tako zaključio savršenu sezonu s naslovima u sve četiri kategorije na nacionalnoj razini. Dinamo je osvojio naslov s pionirima, kadetima, juniorima i seniorima!!! Osim toga, imamo i najboljeg strijelca lige Hilala Soudanija sa 17 pogodaka. Da pred kraj prvenstva nismo morali uzimati igrače iz Dinama II, vjerojatno bi i oni bili prvaci Druge lige jer su na tronu bili gotovo cijelo prvenstvo.

24a

To je totalna dominacija u hrvatskom nogometu, što je u najmanju ruku čudno obzirom da čitamo kako je Dinamo na aparatima, kako je pitanje dana kada će propasti, kako nema kune na računu itd. Kad se laž ponovi 100 puta ona postaje istina.

U tu priču, koju nam svakodnevno serviraju hrvatski mediji, povjerovali su nažalost i mnogi naši navijači. Najlakše je sjediti kod kuće i stalno nešto filozofirati i tražiti dlaku u jajetu Prosvjedovati iz bilo kojeg opravdanog ili neopravdanog razloga. Ono što sam već puno puta napisao i dalje stojim iza toga - Zagrepčani nisu zaslužili Dinamo!

hajro pehar1

Ono što je najvažnije klub je i dalje tu, funkcionira u okviru svojih mogućnosti, osvaja trofeje, u 10 godina odigrao je preko 100 europskih utakmica, nastupao u Ligi prvaka, ugostio najveće europske klubove, no neki će "navijači" uvijek liječiti svoje frustracije i nikada neće biti zadovoljni.

Oni bi da se igrači ne prodaju, ali na stadion ne bi dolazili. Jedno pitanje za sve njih. Od čega bi klub trebao živjeti? Od silne prodaje ulaznica i suvenira ili možda od hrpe sponzora, a ne možemo naći ni jednog poštenog kojeg bismo stavili na dres? U kakvom nerealnom svijetu vi živite!? Navijajte ili ne navijajte. To vam je jedini posao.

12a

Prije utakmice na stadionu je održan sastanak povjerenika na kojemu je ukratko prezentiran presjek sezone i svega postignutog, kao i svih budućih ciljeva i očekivanja. Na sastanku su povjerenike pozdravili predsjednik kluba Mirko Barišić, član uprave Krešimir Antolić te direktor sektora marketinga, prodaje i komunikacija Tomislav Rukavina. Također, nagrađeni su i najuspješniji povjerenici za 2017. godinu.

Na utakmici Dinamo-Inter bilo je 14 članova naše udruge: tri Džajkića, dva Jurišića, dva Mataije, Milković, Bračun, Kelava, Mišković, Krasić, Vučićević i Najmenik. Uoči utakmice, u ime udruge, položili smo vijenac ispred spomenika poginulim navijačima Dinama u Domovinskom ratu, a poslije utakmice otišli ispred svlačionica čestitati igračima i novom treneru na osvojenoj tituli te im poželjeti uspjeh u finalu Kupa.

DINAMO TO SMO UPRAVO MI!

3a