lm10Ne sjećam se kada smo nekoga igrača ovoliko željno iščekivali kao Lovru Majera. Možda još tamo prije 30-ak godina kada su za Dinamo potpisivali Haris Škoro i Davor Šuker. U sjeni Svjetskog prvenstva, Dinamo sjajno odrađuje prijelazni rok i priprema se za obranu dvostruke krune i ozbiljan iskorak u europskim natjecanjima. Kadar smo upotpunili s 12 novih igrača što je jedna cijela momčad. Sretno LM10!

Tko čeka, taj dočeka. Konačno je najbolji mladi igrač u Hrvatskoj potpisao petogodišnji ugovor s najboljim klubom na ovim prostorima. Očito se radi o pametnom mladiću koji je donio najbolju moguću odluku za mladog igrača. To je prvi preduvjet da bi postao vrhunski igrač što je dokazano već bezbroj puta. Svi igrači koji su otišli iz Dinama ostvarili su velike karijere i danas su nositelji Hrvatske reprezentacije koja oduševljava na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Svi koji prate nogomet u svijetu znaju za Modrića, Kovačića, Mandžukića, Lovrena, Vrsaljka, Badelja, Vidu, Pjacu, Brozovića... Sutra će to biti Livaković, Sosa, Brekalo, Benković, Moro i Majer.

Izuzetno smo sretni što je završena sapunica koja traje već duže vrijeme i u kojoj se Majera selilo čas u Maksimir, čas u Italiju. Osim što je izabrao Maksimir, izabrao je i poseban broj koji će nositi na svom dresu tako da Dinamo ima novu desetku. Oduvijek su taj broj nosili posebni igrači. Prisjetimo se samo Lamze, Mlinarića, Bobana, Modrića, Sammira... Sada će tu čast i privilegiju imati Majer. Hoće li se Lovro približiti svom uzoru Luki ne znamo, ali znamo da će mu to iz Dinama biti najlakše. Samo neka se razvija u pravom smjeru i neka ostane skroman kakav je Luka i dan danas. Stepenicu po stepenicu i uspjeh je zajamčen. Prije toga od njega očekujemo velike stvari s Dinamom. 

Jako smo uzbuđeni uoči početka nove sezone. Jedva čekamo da krene prodaja godišnjih ulaznica i da guštamo u nekom novom Dinamu. Do sada su došli Šemper, Moharrami, Dilaver, Theophile-Catherine, Leovac, Šunjić, Knežević, Menalo, Kadzior, Šitum, Oršić, Majer, jako velika nada Marin priključen je prvoj momčadi. Dodajte tomu Livakovića, Zagorca, Ademija, Benkovića, Gavranovića, Olma, Mora ili npr. Hajrovića i imate stvarno jednu respektabilnu ekipu. Istina da je prijelazni rok tek počeo i da će možda netko od navedenih i napustiti klub, ali za sada su još tu. Kako se čini Soudani je bivši, ali ako je netko zaslužio transfer onda je to svakako on. 

Dok naši igrači marljivo treniraju i pripremaju se za novu sezonu, mi se u miru možemo posvetiti nastavku Svjetskog prvenstva i uživati u nastupima Hrvatske reprezentacije. Na redu je Danska. Ajmooooooooooooo!

lm10travnjak