soudani odlazakDinamo je u posljednjih 10-ak godina doveo mnogo stranih nogometaša. Među njima je bilo sjajnih nogometaša koji su ostavili duboki trag u našem klubu poput Eduarda, Ettoa, Cufrea, Sammira, Tonela, Kocha, Fernandesa, Henriqueza, Pinta, Sigalija. Mnogi su stranci bili samo tu u prolazu. Neki su u egzotičnim ligama, neki su završili karijeru, nekima se izgubio svaki trag, no najbolji stranac u povijesti Dinama svakako je El Arabi Hilal Soudani.

U našim je srcima velika tuga što odlazi jedan sjajan igrač i sjajan čovjek. Kad god biste ga sreli, Soudani je uvijek bio nasmijan i vedar. Teško je u ovom trenutku naći prave riječi kojima bismo mu zahvalili za sve ono dobro što je učinio za naš Dinamo i za nas navijače. Toliko nam je, u tih pet godina koliko je igrao u plavom dresu, donio sreće i radosti da će to teško ponoviti bilo koji drugi igrač. Prvi put smo ga gledali u Pleternici 2013. kada je tek došao u Dinamo. Tada još nismo mogli ni pretpostaviti o kakvom se igraču radi. Ubrzo smo se uvjerili.

soudani odlazak1

Znali smo da je rastanak neminovan kad-tad i da će Soudani nakon pet godina krenuti nekim novim putem, ali se teško mirimo s činjenicom da ga više nećemo gledati u plavom dresu. Taj nam se čovjek jednostavno uvukao pod kožu. Odlazi nakon sezone u kojoj je s Dinamom osvojio dvostruku krunu, postao najbolji strijelac lige, a u izborima Hrvatskog nogometnog saveza i udruge Nogometni sindikat proglašen najboljim igračem lige. Kapetani svih 10 prvoligaških klubova također su ga na kraju prošle godine izabrali za najboljeg igrača lige. Na odlasku mu možemo reći samo jedno veliko hvala.

soudani odlazak2

S navijačima bi uvijek zastao i progovorio koju riječ. To mu nikada nije bilo teško. Za razliku od Juniora Fernandesa koji je često bio nepristupačan i mrzovoljan, Soudani je bio čista suprotnost. S onim zaraznim osmijehom strpljivo bi pozirao i dijelio potpise. Na odlasku sa stadiona uvijek bi mahnuo i uputio koju riječ navijačima. U svih pet godina isticao je koliko voli Zagreb i Dinamo. Bio je miljenik navijača, posebno djece kojima je bio uzor. Sjetite se samo onih suza po završetku finala Kupa u Varaždinu kada smo izgubili od Rijeke. Možete li se sjetiti nekog domaćeg igrača koji je plakao nakon poraza?

soudani odlazak3

Iz Dinama odlazi nakon 197 službenih utakmica u kojima je postigao 86 zgoditaka. Posebno će ga pamtiti navijači Hajduka i Rijeke jer je Hajduku zabio 7 pogodaka, a Rijeci čak 14 čime je prestigao slavnog kapetana Slavena Zambatu i postao klupski rekorder po broju postignutih pogodaka u dvobojima s Rijekom. Nikada mu nećemo zaboraviti ni tri derbija s Hajdukom koja je odlučio u sudačkoj nadoknadi. U sezoni 2014./15. je u 90+1 i 90+4 asistirao za potpuni preokret i pobjedu 3:2, i to u utakmici u kojoj je bio trostruki asistent. Sljedeće je godine zabio u 90+5 u Maksimiru za pobjedu 2:1, a sezonu kasnije na Poljudu u 90+3 za pobjedu 1:0. S Dinamom je osvojio četiri naslova prvaka, tri Kupa i Superkup, dva je puta igrao u skupinama Lige prvaka i dva puta u skupinama Europske lige. Što reći na kraju nego SRETNO I HVALA NA SVEMU! Bilo je to pet prelijepih godina.

Jedan je El Arabi Hilal Soudani!

soudani odlazak4 copy