drugi na svijetu naslovIako smo vjerojatno odigrali najbolju utakmicu na Svjetskom prvenstvu, to nije bilo dovoljno. Finale Svjetskog prvenstva pripalo je Francuzima. Sva je statistika bila na našoj strani, svi udarci, dodavanja, korneri, posjed lopte, apsolutno sve, osim onog najvažnijeg - rezultata. Hrvatska je od Francuske izgubila 4:2. Bez obzira na to ostvarili smo najveći uspjeh hrvatskog sporta u povijesti. Ponosni smo do neba. Vi ste za nas prvaci svijeta!

U finalu smo naletjeli na suparnika koji nam nikako ne leži. Sjetimo se samo polufinala prije 20 godina, rukometnih klasika protiv Francuza, Auxerra, Lyona... Jednostavno ne možemo s Francuzima, pogotovo što jučer nismo imali ni sreće. Naši su letjeli po terenu, stvarali prigode i bili bolji, no Francuzi su bez previše igre i znoja postigli četiri pogotka i osvojili naslov prvaka. 

Ponosimo se našim Vatrenima. Bili su to nezaboravni trenutci koje smo svi zajedno proživljavali. Hvala vam Vatreni na svim trenutcima sreće, uzbuđenja i zajedništva koje ste nam priuštili. Upisali ste svoja imena u povijest i pokazali da ste naši najbolji veleposlanici u svijetu. Hvala vam što ostvarili velike snove naše male zemlje. Čestitke Vatrenima i izborniku Zlatku Daliću!

medalje moskva1 150718