docek brod naslovNakon spektakularnog dočeka naših reprezentativaca u Zagrebu na kojemu je bilo pola milijuna ljudi, nogometašima su i u drugim gradovima diljem Hrvatske priređeni svečani dočeci. Nekoliko naših članova bilo je na dočeku u Zagrebu, a prava slavonska fešta vladala je u Donjem Miholjcu i Slavonskom Brodu. Prvo smo u utorak bili u Miholjcu, a zatim u srijedu i u Brodu gdje su se održali najveći javni skupovi u povijesti tih gradova. Svaka čast!

Očekivali smo sjajan doček, doček dostojan svjetskih viceprvaka, ali ovo je bio doček dostojan najvećih, što Vatreni svakako jesu.

Donji Miholjac tog je utorka izgledao kao neki velegrad. Nekoliko tisuća oduševljenih Slavonaca dočekalo je našeg reprezentativca i bivšeg igrača Dinama Domagoja Vidu s hrvatskim zastavama i uz glasno skandiranje vatrenom bećaru. Vida nije skrivao oduševljenje dočekom i vidjelo se da je u Miholjcu svoj na svome. Na slavonskoj zemlji. Gradom je prošao u kočiji odjeven u slavonsku narodnu nošnju, a zatim je slijedio glazbeni nastup na kojemu je svoje glazbeno umijeće pokazao i sam Vida.

Sljedeći se dan u Slavonskom Brodu, na središnjem gradskom trgu i po okolnim ulicama, natiskalo više od 40.000 ljudi kako bi odali priznanje Mariju Mandžukiću koji nam je donio toliko sreće, što u reprezentativnom što u Dinamovom dresu. Marija su dočekali mnogi transparenti i zastave, a uz samu pozornicu na obližnjim zgradama bio je ogroman transparent s natpisom "Hvala Mario". Centralni  je gost bio Miroslav Škoro s kojim je Mario otpjevao legendarnu pjesmu "Ne dirajte mi ravnicu". 

Razlika od dočeka u Zagrebu bila je ta da ni u Miholjcu ni u Brodu nitko nije isključivao mikrofone dok su se pjevale domoljubne pjesme. Svaka čast i Miholjcu i Brodu. Tako se slavi. Naklon do poda. Neka pati koga smeta...

docek vatrenih velika