hajro orsicNakon nogometne reprezentacije, tenisača, košarkaša i vaterpolista, sportski niz uspjeha nastavio je i Dinamo. Ovo izgleda nestvarno. Istina je da smo na stadion došli sa strepnjom jer nismo znali što očekivati od potpuno novog sastava, ali smo kući otišli presretni. Ne smijemo odmah nakon prve utakmice poletjeti u nebo, ali ako se po jutru dan poznaje ovo bi mogla biti ta godina. Dinamo opet izgleda moćno i strašno. Bravo Dinamo, bravo Bjelica! Ovo je bilo dominantno.

Sinoć smo se mogli uvjeriti što znači imati stručnjaka na klupi. Bjelica je sjajno postavio utakmicu, do najsitnijeg detalja skautirao protivnika, u početnih 11 stavio ratnike koji su htjeli zabiti i šesti i sedmi gol. Presingom i trkom razbili smo goste iz Izraela. Ne mogu se sjetiti ni jedne lopte vraćene nazad, što je prethodnih godina bio česti slučaj. Bio je to moderan nogomet s malo dodira i brzim pasevima što je trener Bjelica i najavio na početku sezone. Bila je to demonstracija moći. Užitak za gledati. Kada se samo sjetimo Skenderbeua i nekih utakmica iz prošle sezone dođe nam muka. Ovo je baš bio melem na ranu. 

hapoel big

Ono što nas posebno raduje jest činjenica da u pobjedi od 5:0 nisu sudjelovali neki od igrača koji će sigurno biti neizostavni članovi udarnog sastava. To su sigurno Majer i Gavranović, a tu su još Šunjć, Benković, Perić, Livaković, uskoro i Moro...To su zaista slatke brige za našeg trenera. Jučer su svi bili odlični, ali Oršić i Ademi bili su čudesni.

Taj Mislav Oršić baš je igrao kao moderno europsko krilo. Zabijao je, stvarao prilike, nizao kilometre. Očito će biti igračina i pravo pojačanje. Nismo se mogli načuditi o kakvom se igraču radi. On je nekako bio u sjeni svih ostalih dolazaka, ali se već u prvoj utakmici pokazao pravim pojačanjem.

Ademi je standardno bio pravi fajter. U vezi je sve stigao pokriti, pomagao je obrani kada je to bilo potrebno i još je uspio zabiti dva pogotka. Što reći nego: Svaka ti čast, kapetane. Znamo da su on, Livaković i Benković prvi u redu za prodaju, ali stvarno će biti prava šteta ostati bez takvoga vođe. Livakovića će bez problema zamijeniti Zagorac, kao i jučerašnji stoperi Benkovića, ali za Ademija ćemo teško naći zamjenu. Čvrsto vjerujemo da je Šunjić taj.

hapoel big1

Uspjeh Vatrenih i nova momčad Dinama pokrenuli su malo navijački puk. Atmosfera je bila vrlo ugodna. Samo neka potraje i neka što više ljudi dođu podržati ovu momčad. Bit će im to veliki poticaj da ostvare što bolji rezultat. Jučer je na stadionu bilo 12 članova naše udruge (Zorislav, Miro, Sir, Eddy, Mlađo, Filip, Marko, Mario, Šime, Bračun, Zvonko i Damir). Kupili smo za sada i 13 godišnjih ulaznica. Miriše li to na proljeće?

hapoel big2