juniori real naslovOpće je poznata stvar kako Dinamo ima jednu od najboljih škola nogometa, ne samo u Europi, nego i u svijetu. To je škola koja u kontinuitetu potvrđuje svoja visoka dostignuća. Prije dvije smo godine od Hrvatskog olimpijskog odbora dobili i veliko priznanje za životno djelo - nagradu Matija Ljubek. Ponosni smo na našu školu, pogotovo na podatak da su naši juniori i treći put zaredom pobijedili slavni madridski Real. Mladi dinamovci oduševljavaju cijeli svijet.

Nogometna škola Dinama ustrojena je u prosincu 1957. godine. Osnovni joj je zadatak bio razvoj mladih darovitih nogometaša. Od samog se osnutka svakodnevno kontinuirano radi s više stotina djece pod paskom uspješnih trenera.

Kvalitetan stručni rad s mladima stvarao je igrače velikog dometa. Od fantastičnog rezultata kao što je osvajanje Svjetskog prvenstva mladih reprezentacija u Čileu 1987. godine, stvorena je osnova za velike uspjehe Hrvatske nogometne reprezentacije poput brončane medalje na SP u Francuskoj 1998., a čak je 10 igrača iz naše škole nastupalo na zadnjem Svjetskom prvenstvu na kojemu smo osvojili drugo mjesto, po čemu smo apsolutni svjetski rekorderi. Uspjeh na SP-u odraz je dobrog i sustavnog rada u hrvatskom nogometu te posebno u mlađim kategorijama u kojima prednjači upravo naša nogometna škola.

novine skolaJuniori proizašli iz naše škole nogometa bili su pet puta prvaci Jugoslavije i dva puta pobjednici Kupa, uz nebrojeno puno uspjeha svih uzrasta u prvenstvima Hrvatske.

Godine 2013. osvojen je međunarodni Nike Premier Cup (neslužbeno klupsko svjetsko prvenstvo) uz pobjedu nad Milanom na Old Traffordu. Utakmica je nakon produžetaka završila našom pobjedom 2:1, a pogotke su zabili Borna Borovec i Davor Lovren.

Pobjedničke medalje i pehar predao im je igrač Manchester Uniteda Chicharito, a pobjednike je pozdravio i naš reprezentativac i veliki dinamovac Ivan Rakitić koji je u Manchesteru tih dana igrao sa svojim bivšim klubom Sevillom. Na Old Traffordu se tog dana orilo "Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad..."

Novo poglavlje u radu škole započinje 2008. godine kada voditelj postaje Romeo Jozak koji donosi najveća dostignuća iz znanstvene i stručne prakse u radu s mladima. Prije dvije godine naši su juniori u Ligi prvaka izborili europsko proljeće i u Zagrebu je trebala gostovati Barcelona, ali su odgovorni ljudi u Dinamu zaribali te zbog administrativne pogreške nismo otišli do kraja u Ligi prvaka. Šteta.

Škola inače organizira i međunarodni nogometni turnir "Mladen Ramljak" za igrače mlađe od 18 godina, na kojemu sudjeluju brojni europski klubovi pa je tako zadnje tri godine na turniru sudjelovao i najslavniji klub na svijetu - Real Madrid.

rakitic nike cupPrije dvije godine naši su juniori pobijedili 1:0 pogotkom Sandra Kulenovića, prošle godine rezultat je bio 2:1, a jučer je rezultat bio 2:0, a lako je moglo biti i puno uvjerljivije. Naši su juniori bili dominantnija momčad, imali više prilika te na kraju zasluženo slavili golovima Franjića u 38. i Čoline u 68. minuti. Dečki su oduševili.

Nadamo se da će dobar dio njih uskoro igrati i u prvoj ekipi. Zapamtite imena Čoline, Hasića, Franjića... Za te će se dečke sigurno još čuti, ali Antonio Marin, koji je već igrao s velikim dečkima, posebna je priča. To je klinac kojemu svi prognoziraju bogatu karijeru.

Za njega su se već interesirali Juventus, Roma, Milan, Chelsea, Manchester City i drugi veliki klubovi, ali je prošle godine taj talentirani junior potpisao trogodišnji ugovor s Dinamom.  U Dinamo je stigao 2009. godine te je prošao sve uzraste u nogometnoj školi Dinamo.

Kroz nastupe u mlađim kategorijama Dinama, uz momčadske uspjehe generacija za koje je igrao, ovaj je talentirani igrač često ponio titulu najboljeg igrača i strijelca. Obzirom na vrline i poziciju koju igra jako podsjeća na Marka Pjacu i Josipa Brekala. Poželimo mu da bude uspješan barem kao njih dvojica.

Čestitamo našim dečkima i želimo im još puno uspjeha u najdražem plavom dresu.

marin i ekipa