astana stadionAstanu smo apsolvirali na očekivani način. Sve ide onako kako smo priželjkivali. Dinamo je i po 14. put osigurao europsku jesen u Europi. Naši su igrači susret velikog uloga odradili bez stresa - tvrdo, sigurno, bez grama šanse za protivnika. Ni jednog trenutka nismo strepili oko prolaza. U utakmici bez ljepote, cilj je ostvaren. Osigurali smo plasman po skupinama, a i financijski se osigurali za budućnost. Još samo trebamo vidjeti hoće li to biti u Europskoj ligi ili Ligi prvaka.

Iz Orahovice nas je išlo petorica, dok su nas u Zagrebu čekali ostali naši članovi pa se na stadionu skupilo 14 članova Udruge navijača Dinama iz Orahovice. Na istočnoj su tribini bili Zorislav, Trun, Sir, Eddy, Toni, Mlađo, Filip i Damir, a na zapadnoj Miki, Daniel, Manuela, Bračun, Držislav i Zvonko. Ukupno je na stadionu bilo oko 12.000 ljudi. Nekako se čini da se sa svakom novom utakmicom sve više ljudi vraća na stadion.

Bilo je teško očekivati da će trener Nenad Bjelica uspjeti posložiti momčad u relativno kratkom periodu od finala Kupa u Vinkovcima. Nakon što smo Hapoelu u dvije utakmice zabili 7 golova, Astanu smo u 180 minuta takoreći ostavili bez ijedne prave šanse za pogodak. U četiri europske utakmice protiv ozbiljnih momčadi imamo tri pobjede i remi uz gol razliku 10:2.

Dinamo izgleda baš onako dobro, europski. Jučer smo utakmicu dobili autoritativno, bez onih glupih kikseva i šokova što smo u prošlosti znali često proživljavati. Neki će reći da igra nije bila ugodna oku, da se nije moglo uživati u ljepoti. Ma koga briga. Ovo je bila utakmica u kojoj se tražio rezultat bez puno šokova i cilj je ostvaren. Ono što nas posebno veseli jest činjenica da će ova ekipa samo rasti i biti sve bolja.

Na klupi su još Livaković, Kadzior i naš najbolji igrač Gavranović koji za sada ulazi kao joker s klupe nakon što Budimir odradi svoj dio posla. Izvan terena su Šitum, Moro i najbolji mladi igrač Hrvatske Majer.

Korak po korak i stigli smo do playoff faze Lige prvaka. Za dva tjedna na Maksimiru ćemo ponovno slušati himnu Lige praka. Na taj smo si način osigurali vlak pun love, pogotovo ako se zna da smo od transfera već uprihodili preko 30 milijuna eura. Jako nas sve skupa zanima dokle ova momčad može dogurati. Za sada zaslužuju sve čestitke za zrelu igru u Europi. Fino je to Bjelica posložio.

Na redu su Young Boysi nakon kojih ćemo znati idemo li među europsku elitu u Ligu prvaka ili ćemo ploviti mirnijim morem u Europskoj ligi. Imperativa nema, cilj je ostvaren. Veselimo se svakoj novoj utakmici i vjerujemo kako će i Švicarci za dva tjedna pognute glave napustiti maksimirski travnjak.

dinamo astana 14082018 06