youngboys orsicDinamovi navijači više su nego ponosni na sve što je klub postigao na športskom polju u zemlji i inozemstvu. Dinamo je uvijek bio više od nogometa, jednako voljen i cijenjen u domovini i dijaspori. Dinamo je uvijek bio više od nogometa. Bio je simbol vjere i ponosa. Tako je bilo nekada, tako je i danas. Ovaj novi Dinamo izgleda baš dobro, onako europski. Svi smo se ovo ljeto pitali kako će izgledati Bjeličin Dinamo. Izgleda jako dobro i ozbiljno.

U nikad težem ždrijebu praktički smo se prošetali do zadnje prepreke. Prvo smo igrali protiv Hapoela koji je bio najteži mogući protivnik u 2. pretkolu, zatim isto tako protiv Astane u 3. pretkolu i jučer protiv najtežeg mogućeg protivnika kojeg smo mogli dobiti u playoffu. Odigrali smo 1:1 protiv Young Boysa i tako si otvorili sjajnu situaciju uoči uzvrata na Maksimiru sljedećeg utorka. To je uzvrat koji vrijedi 15 milijuna eura.

Da su YB zaista najteži mogući protivnik kojega smo mogli dobiti uvjerili smo se već na samom početku utakmice kada su njihovi gladijatori, moćni i prgavi, krenuli prema našem golu svim silama. Ne sjećam se kada smo zadnji put igrali protiv ovako fizički moćne ekipe tako da smo na početku gutali knedle. No, u nastavku je Dinamo spustio loptu i pokazao svoje pravo lice. Potpuno smo zaustavili švicarskog prvaka koji nam tehnički nije mogao parirati. Dečki su se sredili, pokazali karakter i zabili pogodak zlata vrijedan.

Jučer su odlični bili Hajrović, Oršić i Zagorac prije toga Olmo, Budimir, Ademi, Gavranović, Gojak... Uvijek netko iskoči. Opasnost dolazi sa svih strana i to je ono što nas posebno veseli. Možda i ne uđemo po sedmi put u Ligu prvaka, ali nekako imamo dobar osjećaj jer kada nismo izgubili na onoj umjetnoj travi i kada nisu iskoristili prednosti domaćeg terena u Zagrebu sve to neće imati.

Dinamo bi pred lijepo ispunjenim tribinama trebao proći dalje. U utorak ne moramo ganjati rezultat i uz pametnu igru po zemlji, mirno i strpljivo, možemo se nadati prolasku. Ovi to dečki zaslužuju. Veselimo se utakmici u utorak i vjerujemo kako će Švicarci pognute glave napustiti maksimirski travnjak.

Igranje u Ligi prvaka osim novca donosi i borbu za prestiž, diže cijenu igračima, makar ne osvojili ni jedan bod. Ne zaboravimo da smo jedini hrvatski klub koji je ostao u Europi, jedini koji zastupa Hrvatsku. Dinamo je hrvatski ponos, hrvatska nogometna elita. Učinimo još taj jedan korak i potvrdimo tu priču. Uživajmo u ovim danima!

dinamo orsic hinnae