ybnaslovIako je Dinamo iza sebe imao pun Maksimir, nije se uspio po sedmi put u svojoj povijesti plasirati u grupnu fazu Lige prvaka. U izjednačenom dvoboju izgubili smo 2:1 od švicarskog prvaka i europsku jesen nastavljamo u Europa ligi. Prvih smo sat vremena izgledali jako dobro, a onda je uslijedilo neshvatljivo povlačenje koje je rezultiralo glupim i naivnim golovima. Bolja ekipa nije prošla dalje. Šteta. Idemo po proljeće u Europi.

Unatoč neuspjehu, Dinamo i dalje ostaje jedini hrvatski predstavnik u Europi. Sve je na Maksimiru podsjećalo na onu večer prije 20 godina kada je pred prepunim stadionom pao slavni Celtic. Već na prilazima Maksimiru osjećao se miris velike utakmice. Rijeke navijača u plavom slijevale su se prema stadionu. Pozitivna energija bila je svugdje prisutna. Nije bilo nereda, psovanja, baklji na terenu...svega onoga što smo godinama gledali i slušali. Sve je mirisalo na veliki uspjeh. Gromoglasno se navijalo kao u najbolja vremena. Sjever je grmio ''Dinamo'', a istok odgovarao ''Zagreb''. Uh, baš je bilo dobro.

Otvaranje utakmice bilo je kao iz najboljeg scenarija. Izet Hajrović zabio je već u 7. minuti, no nažalost Hajrine majstorije nisu bile dovoljne za prolaz. On i Gojak bili su jučer naši najbolji igrači, a njihove najbolje partije u plavom dresu tek očekujemo. Koliko je Gojak napredovao od prošle sezone naprosto je nevjerojatno. Začepio je usta svim kritičarima koji su rekli da nije za Dinamo. Bjelica je mislio drugačije. Sada vidimo i zašto.

Sve do 64. minute imali smo rezultat koji nam je jamčio plasman među elitu, a onda smo se raspali u dvije minute. Prerani izlazak kapetana Ademija i sudac preokrenuli su tijek utakmice. Iskusni sudac poslan je u Zagreb da se, ako je ikako moguće, riješe uljeza koji jedini među elitom nema pošteni stadion. To nikako ne odgovora imidžu UEFA-e koja je od Lige prvaka sagradila najelitnije klupsko natjecanje. Vide i oni da je naš stadion izvan svih stadionskih standarda. Iskusni sudac riješio ih je muka, mada se mora priznati da smo si za poraz najviše sami krivi.

Bio je to jedan od onih poraza nakon kojeg se možeš kući vratiti uzdignute glave. Nedostajalo je malo sreće. Vidjelo se koliko je igračima poraz teško pao. Svi su na kraju utakmice popadali po terenu dok im je cijeli stadion davao podršku. Uvijek prekritični Maksimir pozdravio ih je pljeskom i pjesmom te im na taj način odao priznanje za sve ono što su pokazali u 6 europskih utakmica. Puno bolji klubovi od nas nisu ušli u Ligu prvaka. Neki nikada ni neće. Nekima je čak i Europska liga nedostižna, a mi ju doživljavamo kao utješnu nagradu. To samo govori koliko je Dinamo veliki klub. Najveći na ovim prostorima.

Nenad Bjelica uspio je ono što nisu uspjeli mnogi prije njega. Probudio je Zagreb. Lijepo je jučer bilo biti dinamovac. Lijepo je i danas. Prvi smo u prvenstvu, osigurali smo skupinu Europa lige, imamo odličnog trenera i mladu ekipu koja se još uvijek uigrava, publika se vraća...Na nama je da ih i dalje podržavamo i da redovito dolazimo na utakmice. Ne samo na glamuroznu Ligu prvaka, nego i na Istru i Rudeš. Već u nedjelju dolazi nam Rijeka. Evo priike da se pokažu pravi navijači. Idemo to pobijediti pa imamo dva tjedna za osvježiti ekipu. Uskoro nam se vraćaju Moro i Majer. Glavu gore. Idemo po nove pobjede!

ybmax velika