dinamo fenerbahce 098 naslovBila je to nezaboravna večer u Maksimiru. Ostvarili smo jednu od najvećih pobjeda u novijoj povijesti. Pregazili smo najveći turski klub, s tim da su još dobro i prošli. Bila je to jedna od najboljih Dinamovih utakmica koju smo gledali otkako dolazimo na Maksimir. Već dugo nismo izgledali ovako moćno u Europi. Još tamo od 90-ih godina kada smo ravnopravno igrali s Manchesterom, Ajaxom, Atleticom, Portom, Newcastleom, Celticom...

Klub koji jedini brani hrvatsku čast u Europi sinoć je izgledao baš europski. Igramo učinkovito, oku ugodno, dečki se bore za svaku loptu tijekom cijele utakmice, imamo uigrane akcije i prekide, kod rezultata 4:1 ide se po peti i šesti pogodak, momčad je puna samopouzdanja. Trener Bjelica baš je sjano posložio ekipu. Fenerbahče je možda došao s drugom momčadi i s mislima na derbi protiv Bešiktaša, ali to je njihov problem. To nimalo neće umanjiti našu sjajnu predstavu i jednu od najvećih europskih pobjeda u zadnjih 10-ak godina. 

Potpora navijača bila je sjajna. Lijepo popunjene tribine (oko 20.000) nosile su ekipu prema pobjedi svih 90 minuta pa u takvoj simbiozi navijača i igrača Fener nije imao nikakve šanse. Skandiralo se i igračima što nije baš uobičajeno. Tribina istok postala je tribina stajanje. Na našoj tribini bili su transparenti Đurđevac, Zaprešić, Veterani BBB, Virovitica, Slatina, Ferenčica, Odžak, Brotnjo, Uskoplje, Sinj, Korčula, Radikovci i Orahovica. Dali smo sve od sebe da pomognemo Bad Blue Boysima na sjeveru koji su na ovoj utakmici podsjetili na svoje najbolje dane. Takve ih želimo i dalje.

Koga od igrača posebno pohvaliti? Ma svi su bili odlični. Neki, koji inače nisu u glavnim ulogama, baš su nas ugodno iznenadili. U defanzivnom bloku smo izvrsno stajali i već u začetku akcije napadali njihovu zadnju liniju što ih je često tjeralo na grešku, a kada bismo krenuli u napad igrali smo široko preko krila i ubojito za njihov gol. Zabili smo četiri, a mogli i puno više jer smo pogodili dvije stative i stvorili još nekoliko izglednih prilika.

Ono što je do nedavno bilo nemoguće, uskoro će postati moguće. To je ta godina. Čvrsto vjerujemo u to. Lijepo je biti dinamovac ovih dana :)

dinamo fenerbahce 102