trnava naslovIako je UEFA zbog ponovljenih rasističkih ispada domaćih navijača zatvorila stadion za gledatelje, nekoliko je članova naše udruge jučer bilo na stadionu jer smo bili pozvani kao gosti kluba. Dinamo je dobio 200-tinjak ulaznica koje su podijelili svojim povjerenicima i članovima pa se pjesma Dinamovih navijača mogla čuti tijekom čitave utakmice. Uživali smo u velikoj pobjedi koja nas je sasvim približila europskom proljeću. Za dva tjedna pišemo povijest.

Bila je to velika Dinamova večer u Trnavi gdje smo pobijedili domaći Spartak 2:1. U sinoćnjoj smo utakmici vidjeli dva Dinamova lica. Počelo je šokantno jer smo nakon početne dominacije primili nespretan gol i na poluvrijeme otišli sa zaostatkom od 1:0. Bilo je to još jedno očajno poluvrijeme, no Dinamo je postao momčad koja ne gubi glavu i koja je u stanju za samo pola sata na europskom gostovanju pretvoriti poraz u pobjedu.

Dugogodišnji kvalitetan i sustavan rad, koji već godinama daje rezultate, došao je na naplatu. Ono što nisu uspjele ostvariti mnoge generacije u zadnjih gotovo pola stoljeća, ostvarit će ova generacija. Za to im nedostaje još samo jedan bod koji imamo priliku osvojiti već za dva tjedna, točnije 8. studenoga, ali ne samo da ćemo ga osvojiti, nego odgovorno tvdim da će Spartak otići kući pune mreže. Pred 25.000 ljudi utrpat ćemo im pet komada!

Mario Gavranović, nakon što je na kraju prošle sezone odlučio prvenstvo i kup, jučer se vjerojatno upisao u povijest jer ćemo zahvaljujući njegovom golu i asistenciji prezimiti u Europi nakon (pre)dugih 48 godina. Njegov dolazak iz Rijeke toliko nam je toga dobroga donio da je to suvišno i spominjati. To je bila jedna od najboljih kupnji ikada. Osim toga, poznato je da je Mario još od malih nogu navijao za Dinamo, a to svakim danom pokazuje i na terenu. 

Mi smo na put krenuli u ranim jutarnjim satima i preko Mađarske, s nekoliko usputnih stajanja, stigli u Trnavu oko 14 sati. Prvo smo otišli do hotela Holiday Inn gdje je bila smještena naša momčad i preuzeli ulaznice za utakmicu. Tu smo se zadržali nekih sat vremena, a zatim otišli na ručak i u obilazak grada. Trnava je lijepi gradić, nešto manji od Osijeka, no ono što nas je ostavilo bez teksta je prekrasan stadion koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra. Nešto sjajno. Gdje god dođemo ljubomorni smo na ono što imaju drugi klubovi. City Arena je najmoderniji stadion u Slovačkoj koji prima nešto malo manje od 20.000 gledatelja. Zaista je prekrasan.

Bila je to velika večer svih nas kojima je Dinamo u srcu. Za dva ćemo mjeseca, malo prije Božića, biti u ždrijebu 1/16 finala Europske lige. Do sada smo od UEFA-e zaradili oko 10 milijuna eura, a svaka nova pobjeda donosi nam novih 570.000. Ako još usput budemo i prvi u skupini, u što uopće ne sumnjamo, zaradit ćemo još jedan milijun. Da ne spominjemo koliko je ovim rezultatima igračima narasla vrijednost. Dakle, može se i u Europskoj ligi lijepo zaraditi, a usput i biti konkurentan. 

Bravo za dečke, bravo za trenera Bjelicu, bravo za stručni stožer, bravo za upravu. Ostvarili ste san generacija. Kako smo se proveli u Trnavi pogledajte u fotogaleriji.

trnava 0499