gavra daniDinamo gazi sve pred sobom. Iako su se Osječani tijekom proteklog tjedna hrabrili kako će promijeniti tijek utrke za naslov prvaka, Dinamo je i ovo teško gostovanje prošao neokrznut i dokazao da ove sezone neće imati dostojnog protivnika u borbi za naslov. I dalje smo jedina neporažena momčad u prvenstvu. Imamo 10 pobjeda i 3 remija te ukupno 33 boda - pet više od Lokomotive i čak devet više od Osijeka. Imamo više bodova nego Rijeka i Hajduk zajedno :)

Bila je to teška utakmica. I za igrače, i za suce, i za nas gledatelje koji  smo jedva nešto nazirali kroz tu gustu maglu. No, i u tim teškim uvjetima za igru, naši su dečki upisali zasluženu pobjedu. U utakmici koja je mogla otići na ovu ili onu stranu, mi smo imali čovjeka koji je iz prve prave šanse zabio pogodak.

Mario Gavranović, nakon odličnih igara ove jeseni, počeo je redovito i zabijati, što nas posebno veseli uoči utakmice protiv Spartaka. Zabio je Mario u reprezentativnom dresu Belgiji, zatim Istri, Spartaku, Zelini i jučer Osijeku. Prava je šteta što je magla uništila utakmicu jer se na tribinama okupilo preko 8.000 ljudi, što je rekord ove sezone u Gradskom vrtu. Navijači su prepoznali kvalitetu suparnika i nipošto nisu htjeli propustiti utakmicu koju smo svi željno iščekivali. Na tribinama je bilo i 20-ak članova naše udruge.

Kako smo na ovim stranicama i najavili, večer uoči utakmice otišao sam u hotel Osijek dočekati našu ekipu i uručiti im prigodne poklone koje nam je donirala tvornica Kandit iz Osijeka te im na taj način zahvaliti na svemu što su postigli ove sezone koja će zlatnim slovima biti upisana u povijesne knjige. Vrećice s najboljim Kanditovim čokoladama dobili su Nenad Bjelica i svi treneri, kapetan Arijan Ademi, reprezentativni golman Dominik Livaković, Dinamova osmica Izet Hajrović te Iva Cigrovskij i Alen Lesički koji su mi pomogli sve to organizirati. Svi su bili oduševljeni poklonom i čokolade su vrlo brzo završile po svim sobama. Hvala još jednom Kanditu koji se odmah odazvao na ovaj prijedlog.

Sada svi živimo za četvrtak i potvrdu prolaska skupine Europske lige nakon dugih 48 godina. Atmosfera oko kluba na najvišem je mogućem nivou. Dinamo gazi na svim razinama, no uvijek ima onih kojima to smeta i koji pred tako važnu utakmicu narušavaju tu atmosferu. Predstavljaju se u ime Dinamovih navijača, a imaju vjerojatno manje članova Dinama od naše udruge koja u ovoj godini broji 154 člana. Vjerojatno se boje ako ostvarimo povijesni uspjeh da bi oni mogli pasti u zaborav pa su ovih dana prisutni u svim medijima. Dečki bi malo vodili klub. Vjerojatno bi to bilo ''jako uspješno''. Opet se traži neka senzacija i to kao slučajno baš pred ovu utakmicu. Sumnjam. A vi?

Vidimo se u četvrtak na Maksimiru!

AJMO, DINAMO! NEMA PREDAJE! IDEMO PO TO EUROPSKO PROLJEĆE!