godgnk18U utorak, 18. prosinca, predsjednik naše udruge bio u Zagrebu na Godišnjoj skupštini GNK Dinamo. Kao na kraju svake godine i ovoga je puta na početku napravljen kratki presjek postignutog u 2018. godini, između ostaloga osvajanje dvostruke krune u sezoni 2017./18., plasman u grupnu fazu Europa lige, zatim plasman juniorske momčadi Dinama u Ligu prvaka mladih te nastup B momčadi u Premier League International Cup natjecanju.

Osim toga, izabrali smo novi klupski Statut i potvrdili novi saziv Izvršnog i Nadzornog odbora. Redovnoj Skupštini nazočilo je 50 od ukupno 80 članova. Novi Statut predstavio je predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić, a prokomentirao ga je predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić.

Predsjednik Mirko Barišić posebno je istaknuo zadovoljstvo rezultatima momčadi u 2018. godini, emotivno se prisjetivši zadnjega Dinamova europskog proljeća prije 49 godina u Gelsenkirchenu. Doseg današnje momčadi, kako ističe predsjednik Barišić, još je gromkiji uz podsjetnik da su plavi prošli natjecanje u skupini bez ijednoga poraza.

Predsjednik je još dodao da će Dinamo, u suradnji s Gradom, krenuti u projekt gradnje stadiona, a 90% da će novo zdanje biti na sadašnjoj lokaciji – u Maksimiru. Stadion bi, prema sadašnjim procjenama, mogao biti dovršen za tri do četiri godine.

Novi Statut možete preuzeti i pogledati na službenim stranicama GNK Dinamo.

god.skup.gnk 2018 big