pojacanja19Nakon zimske pauza vraća nam se HNL. Možemo reći kako liga nikada nije bila ovako jaka, a na sve se to nadovezao i uspjeh Hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Ako se s tim ne slažete, sjetite se da je Hrvatska bila druga na svijetu, da je Luka Modrić proglašen najboljim nogometašem svijeta, da je Dinamo nakon 48 godina prezimio u Europi. Svi ti uspjesi, koji će se teško više ikada ponoviti, razlog su što je domaći nogomet na rekordno visokoj razini.

Osim Dinama na jednoj visokoj razini, otkako je u klubove ušao privatni kapital, još su Rijeka i Osijek. Za Lokomotivu bismo mogli reći da je standardno dobra, dok je najugodnije iznenađenje prvog dijela sezone bila Gorica.

Sve to jamči zanimljivi nastavak prvenstva koje mi nastavljamo u subotu protiv uvjerljivo najslabije ekipe Rudeša. Mogli bismo reći da je to protivnik za zagrijavanje jer svi ionako gledamo prema Europi i okršajima s Viktorijom iz Plzena koji su na rasporedu 14. i 21. veljače. Naravno da ćemo imati predstavnike na obje utakmice, no o tome nešto više uskoro.

Zimsku smo stanku iskoristili i za dodatne promjene unutar igračkog kadra. Nakon sjajnog ljetnog prijelaznog roka, možemo reći da je i zimski bio odlično odrađen. Iako je plavu svlačionicu napustio Mario Budimir, koji nas je vukao ljetos u pretkolima Europske lige i koji ima velike zasluge za prezimljavanje u Europi, nekako je dojam da u drugi dio sezone ulazimo još jači jer smo dobili dva velika pojačanja u Komnenu Andriću i Iyayiju Atiemwenu. Radi se o dvojici ponajboljih igrača prvog dijela sezone.

Nadamo se da će se vrlo brzo dokazati i kod nas te nam biti od velike pomoći već na utakmicama protiv Viktorije. Osim Budimira, raskid ugovora dobio je Alexandru Matel, dok je Luka Menalo posuđen Slaven Belupu.